L'oci nocturn de Sant Cugat es lamenta d'haver de competir amb la via pública i els botellons

L'associació Sant Cugat Restauració i Oci nocturn reclama una ordenança municipal contra els botellons


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'un local de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu d'un local de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Sant Cugat no té una ordenança municipal que reguli específicament el consum d'alcohol a la via pública per evitar els botellons. Una pràctica que amb la pandèmia i el tancament de l'oci nocturn s'ha vist incrementada i a la qual han de fer front els locals d'oci nocturn. Des de l'associació Sant Cugat Restauració i Oci nocturn asseguren que estan competint contra la via pública, fet que se suma a les estrictes limitacions que tenen en la seva activitat. A més, lamenten, han de gestionar les conseqüències dels botellons que acaben dins els locals, una situació que treballen juntament amb l'Ajuntament, però al qual li demanen abordar amb una ordenança específica per regular aquesta pràctica.

Segons la presidenta de l'associació, Laura Garcia, Sant Cugat ha fet esforços per controlar els botellons, però amb l'aixecament de les restriccions caldrà fer-hi front també des de la normativa.

Garcia explica que els locals no poden "fer de policies", sobretot ara que han de garantir que els clients han d'estar asseguts i en taules. "Si veus el que passa al carrer no té cap sentit", lamenta la presidenta de l'associació, que confirma que tots els locals de Sant Cugat van obrir el primer cap de setmana amb l'horari ampliat perquè disposen d'espais a l'exterior.

Garcia considera que la reobertura de l'oci nocturn pot ajudar a "parar l'impacte dels botellons". En aquest sentit, ha explicat la presidenta, segueixen les reunions amb la Generalitat, que té la voluntat de reobrir l'activitat, però cal veure en quines condicions. Des de l'associació reclamen que no es quedi només en una ampliació de l'horari, però amb taules i cadires, sinó que s'aixequin les restriccions per a les pistes de ball, encara que sigui amb un passaport Covid. Aquesta opció requereix, però, del vistiplau del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Des de l'associació se senten menystinguts per la Generalitat, ja que s'han permès altres activitats com festes populars. En el cas de Sant Cugat, Garcia xifra en un 40% la disminució de la restauració, mentre que l'impacte en l'oci nocturn ha estat "brutal". Les empreses estan molt endeutades i ara s'haurà de començar a fer front també a les despeses. Tot i que del sector local no ha tancat cap establiment d'oci nocturn, "no és només arribar fins aquí, ara és aguantar", adverteix Garcia.




Laura Garcia

Sant Cugat la seva voluntat era controlar-ho, però no té una ordenança municipal que reguli el botellon. Hi ha una norma superior que regula l'alcohol en menors, però Sant Cugat no té ordenança que prohibeixi el botellot al carrer. Sense Covid pots veure alcohol al carrer. Això s'haurà de treballar amb l'Ajuntament perquè ara serà més necessari que mai.

Laura Garcia

És molt complicat gestionar gent que estan acostumats a estar a la via pública fent el que volen i després han de estar asseguts. Quan obrim s'haurà de fer consciència social.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.