Sant Cugat estrena 'Octubre Trans', un cicle de xerrades sobre disconformitats de gènere en menors

L'Ajuntament organitza un nou servei per informar a les famílies sobre les identitats sexuals


  • Comparteix:

Cartell promocional del 'Servei d'Atenció Integral LGTBI' / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Cartell promocional del 'Servei d'Atenció Integral LGTBI' / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

L'Ajuntament de Sant Cugat estrena 'Octubre Trans', un cicle de xerrades per acompanyar les famílies amb menors amb disconformitats de gènere. Aquesta proposta, que forma part del Servei d'Atenció Integral (SAI) LGTBI, pretén informar i visibilitzar sobre l'àmbit del gènere i dels drets de totes les entitats sexuals.

Entre aquest mes i el que ve s'oferiran quatre sessions, aprofitant així la celebració de 'l'Octubre Trans', que commemora el Dia Internacional d'Acció per la Despatologització de la Transsexualitat, el 20 d'octubre.

La tinenta d'alcaldia de Drets Socials i Igualtat, Núria Gibert, assegura que últimament estan rebent moltes famílies amb fills i filles en aquesta situació. "És molt important que se'n parli i que els menors se sentin acompanyats", ha dit. La intenció del consistori després d'aquest cicle és crear un grup de suport de famílies.

Per assistir a aquestes xerrades gratuïtes, cal inscripció prèvia a enviant un correu electrònic a sailgtbi@santcugat.cat. Totes tindran lloc a la Casa de Cultura de 18 h a 20 h.

Xerrades
  • 8 d'octubre: 'Diversitat de gènere a la família, una oportunitat de creixement'. A càrrec de Carmen Sánchez, de l'Associació Trans Família.
  • 20 d'octubre: 'Acompanyament emocional i social a menors amb disconformitats de gènere. Una mirada psicològica'. A càrrec de Cristina Garayzabal, psicòloga clínica experta en família, infància i gènere.
  • 28 d'octubre: 'Adolescència i gènere. Reptes i transformacions'. A càrrec de Sara Barrientos, experta en adolescència i diversitat sexual.
  • 10 de novembre: 'Acompanyament des de la Salut Pública en processos de transició i disconformitats de gènere'. A càrrec d’Anna Carmona i Maria del Mar Pallarols, professionals de la Unitat Trànsit de Terrassa.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.