L'oci nocturn torna aquest dijous a la nit amb passaport Covid

Els locals podran obrir com abans de la pandèmia, però l'entrada serà amb el certificat d'immunitat, amb mascareta i 70% d'aforament


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: ACN

Imatge d'arxiu / Foto: ACN

L'oci nocturn podrà reobrir a partir d'aquest dijous a la nit amb condicions similars a les d'abans de la pandèmia. En concret, les discoteques, bars musicals i espais similars podran obrir els seus espais interiors i exteriors amb un màxim d'aforament del 70%. Dins serà obligatori l'ús de la mascareta, excepte per beure, i es permetrà el ball a qualsevol zona de l'espai, sense distància de seguretat. Això sí, per entrar caldrà presentar el passaport Covid, és a dir, el certificat de la pauta completa de vacunació o una prova diagnòstica negativa.

La resolució ha estat aprovada pel Procicat aquest dimarts, però haurà de ser validada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), dijous al migdia. Si així ho fa, la mesura entrarà en vigor aquest divendres 8 d'octubre a partir de les 00 h, és a dir, la nit de dijous a divendres, i tindrà una vigència de 15 dies.

Actualment, estan oberts només els espais exteriors fins a les tres de la matinada i sense ball. Aquesta reobertura parcial es va produir el 23 de setembre, després que les discoteques i les sales de festes portessin més de 100 dies tancades des de l'explosió de casos de la cinquena onada a finals de juny. El sector fa temps que reclama l'obertura dels locals atenent a l'evolució positiva de la pandèmia i com a via per aturar els macrobotellots que s'han anat succeint durant els darrers mesos.

La presidenta de Restauració i Oci Nocturn de Sant Cugat, Laura Garcia, ha explicat a Cugat Mèdia que des del sector valoren "molt positivament" la reobertura, ja que, segons diu, "portàvem vuit mesos i mig tancats, ja tocava". Tot i això, Garcia assegura que encara estan a l'espera de l'aval definitiu del TSJC i que no les té totes. "Hi ha hagut tantes vegades que semblava que faríem un pas endavant i al final n'hem fet tres enrere, que fa una mica de por", ha expressat.


Laura Garcia

Ho valorem positivament, és una reobertura, que ja tocava. Són vuit mesos i mig que portem tancats. Però estem a expenses que el TSJC avali la reobertura de l'oci nocturn amb aquestes condicions i amb el passaport Covid, i això no se sabrà fins aquest dijous al migdia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.