La qualitat de l'aire a Valldoreix és bona, segons un estudi de la Diputació

L'estudi es va fer aquest estiu durant 24 dies, prenent dades des de 20 punts de la vila


  • Comparteix:

La plaça de Can Cadena de Valldoreix / Foto: Google Maps

La plaça de Can Cadena de Valldoreix / Foto: Google Maps

Un estudi de la Diputació de Barcelona determina que el veïnat de Valldoreix respira un aire net. La prova es va fer durant 24 dies seguits entre els mesos de juny i juliol, en 20 punts repartits arreu de la vila, i va determinar que els nivells del contaminant diòxid de nitrogen (NO2) són baixos. Dels 20 punts analitzats, a 18 s'han determinat medicions per sota dels 25 nanograms per metre cúbic de NO2. Només en el cas de Can Cadena les lectures registren nivell moderat, amb 30 nanograms per metre cúbic de CO2. Així, en el conjunt de Valldoreix, la mitjana és de 16 nanograms per metre cúbic.

Les medicions s'han fet via captació passiva, amb uns tubs de difusió de NO2 del tipus 'palmes', que capten gas i, amb una membrana, absorbeixen el NO2. Aquests tubs s'han instal·lat als fanals de l'enllumenat públic, a una altura de dos metres i mig.


  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.