Joana Amat, empresària: 'Quan ens trobàvem amb el sector immobiliari ens tractaven de 'niñas', per a ells no érem ni dones'

Cugat Mèdia segueix amb el cicle de converses 'Lliçons de vida' amb el testimoni de Joana Amat, empresària del sector immobiliari


  • Comparteix:

Cugat Mèdia presenta un nou capítol del cicle 'Lliçons de vida'. En aquesta ocasió la directora del mitjà de comunicació multimèdia de Sant Cugat, Mònica Lablanca, conversarà amb Joana Amat, empresària del sector immobiliari, sobre el paper de la dona en el món empresarial i en un sector especialment masculinitzat com ha estat fins fa poc l'immobiliari. Coneixerem la seva història a partir de la qual reflexionarem sobre el feminisme i la situació laboral de la dona durant les últimes dècades.



Nascuda l'endemà de l'enterrament del seu pare, Joana Amat va veure com la seva mare es convertia en la primera empresària del sector immobiliari de l'Estat. Amb 26 anys, vídua, i dues filles petites, Concepció Amigó va decidir agafar les regnes de l'agència immobiliària que el seu marit havia creat tres anys abans de morir. Això i les dificultats que va haver d'afrontar la seva mare davant d'una administració absolutament masclista on les dones tenien ben poc a dir, de ben segur, van marcar el caràcter de les germanes Amat, Joana i Immaculada, que el 1985 van heretar el negoci familiar i fins al 2008 -amb l'entrada en vigor de la llei de paritat- el van tirar endavant contractant només dones per reivindicar el talent femení i lluitar per la igualtat.

"Nosaltres vam necessitar molta ajuda i això ens ha ajudat a entendre que sola pel camí pots arribar a liderar una cosa, però no pots arribar gaire lluny", reflexiona Amat. I de fet, el camí empresarial l'ha fet al costat de la seva germana Immaculada. "Als anys 70, quan ens trobàvem amb el sector immobiliari ens tractaven de 'niñas', per a ells no érem ni dones. Ens deien 'niñas' amb un menysteniment..." recorda.

No defallir en tot aquest camí i lluitar per allò que ha cregut just l'ha dut a presidir la Fundació Internacional de la Dona Emprenedora (Fidem), ser guardonada amb la Creu de Sant Jordi el 2019 i impulsar el projecte Copersona, entre d'altres.

Aquesta conversa és el sisè capítol de 'Lliçons de vida', l'espai de reflexió de Cugat Mèdia en què els espectadors i espectadores poden conèixer grans històries personals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.