Quin oci volen els joves de Sant Cugat?

Sant Cugat s'emmiralla en "propostes d'èxit juvenil" com Cornellà, Pineda de Mar o Gijón


  • Comparteix:

El primer Fòrum Jove ha tingut lloc al Casal Torreblanca / Foto: Localpres

El primer Fòrum Jove ha tingut lloc al Casal Torreblanca / Foto: Localpres

Una quarantena de joves de Sant Cugat han participat aquest dissabte al matí al primer Fòrum Jove de la ciutat, dedicat a l'oci juvenil. L'objectiu és crear un programa de propostes fetes per ells mateixos. Els 'models d'èxit' de Cornellà, Pineda de Mar i Gijón són les tres experiències d'oci alternatiu a seguir per la nostra ciutat. Representants d'aquests tres municipis han explicat els programes que han triomfat entre el seu jovent. Els participants han escoltat els diferents models i després han fet una sessió per equips en què havien d'identificar les mancances i crear un programa d'oci juvenil local que s'hauria de treballar durant el trimestre vinent.

La primera experiència d'èxit que s'ha exposat ha estat de l'Ajuntament de Cornellà. El seu tècnic de joventut, Alberto Fuente, ha presentat el projecte 'Nits Insòmnia: un altre oci nocturn a Cornellà', que a través de diverses activitats fa anys que proposa un oci diferent del tradicional, com ara fer de nit tornejos de futbol, un room escape o tallers d'afectivitat i sexualitat.

Després ha estat el torn d'Eli Roca i Jenny Mercadé, que des de Pineda de Mar han vingut a explicar dos projectes que han impulsat al municipi. D'una banda, el 'Com t'ho fas de nit?', pensat per oferir activitats multiesportives, de dansa o tipus gimcana entre d'altres. Aquest projecte es va haver d'aturar amb l'arribada de la pandèmia, i han explicat que és aleshores quan van posar en marxa el 'Junts però kontrolem', amb sis activitats quinzenals els divendres a la nit.

L'última experiència ha anat a càrrec de l'Ajuntament de Gijón, des d'on Clara Miguelez i Monchu García han explicat que als anys 90 els joves de la ciutat organitzats van crear el projecte 'Abierto hasta el Amanecer', ja que analitzant la realitat van acabar veient la necessitat que hi hagués un oci alternatiu i gratuït, i per tant van teixir un programa d'activitats que agradaria fer als joves, independentment dels diners de què disposessin. Per exemple, 'Abierto hasta el Amanecer' ofereix als joves de Gijón anar al cinema de nit i de manera gratuïta.

Després d'una pausa, els joves participants en el fòrum s'han reunit per grups per tal de compartir impressions i pensar propostes que després han exposat a la Regidoria de Joventut. En aquest moment han sortit idees de potenciació de la cultura, ubicació de festes al nucli de la ciutat, o que els joves puguin disposar d'espais on reunir-se.

A la sortida, la regidora de Sostenibilitat i de Joventut, Alba Gordó, s'ha mostrat molt contenta de la participació en el fòrum: "ens ha semblat molt inspirador i estem desitjosos de veure com això pot condensar a la nostra ciutat i com el jovent pot ajudar a programar activitat pel mateix jovent". Per la seva banda, Marco Simarro, regidor delegat de Joventut i de Participació i Barris, ha volgut afegir que tots els espais de la ciutat són vàlids "per plantejar propostes d'oci alternatiu".






Alba Gordó

Ens ha semblat molt interessant i ens ha semblat molt inspirador. Estem molt contents de la participació del jovent de Sant Cugat, i sobretot molt desitjosos de veure com això pot condensar a la nostra ciutat i com el jovent pot ajudar a programar activitat pel mateix jovent, aquesta activitat de joves per a joves

Marco Simarro

Que s’imaginin la ciutat amb el màxim de versatilitat possible. Tots els equipaments són vàlids, i tots els carrers i places són vàlides per plantejar propostes d'oci alternatiu



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.