Algunes farmàcies de Sant Cugat reben més peticions per fer test d'antígens arran de la reobertura de l'oci nocturn

Aquesta prova no és vàlida per al passaport Covid que exigeix la Generalitat i per això els farmacèutics locals demanen que ho sigui


  • Comparteix:

La Farmàcia Monestir del carrer Santiago Rusiñol va venut més testos els últims dies / Foto: Cugat Mèdia

La Farmàcia Monestir del carrer Santiago Rusiñol va venut més testos els últims dies / Foto: Cugat Mèdia

L'aixecament de les restriccions sobre l'oci nocturn ha provocat que un gran nombre de joves santcugatencs hagi trucat a les farmàcies locals els últims dies per demanar informació i hora per fer-se tests d'antígens. Ara bé, no totes les farmàcies de la ciutat ofereixen aquest servei; de fet, aquestes proves ràpid no serveixen per al passaport Covid -el certificat europeu- que exigeix la Generalitat per poder entrar a les discoteques. És per això que algunes farmàcies locals han demanat al Col·legi de Farmacèutics de Catalunya poder emetre el certificat europeu en les proves que fan.

Tot i que entre el 70 i el 80% dels joves de Sant Cugat ja té la pauta completa de vacunació, encara hi ha un grup important que no la té, i aquest cap de setmana molts han buscat respostes per poder obtenir tot el necessari per accedir a un local d'oci nocturn la nit de divendres i dissabte.

Les farmàcies de Sant Cugat on es poden comprar i també fan test d'antígens ràpids expliquen a Cugat Mèdia que van rebre força trucades de joves preguntant, i fins i tot algunes van vendre més tests que en els dies previs a la reobertura de l'oci nocturn. Els farmacèutics, però, els havien d'explicar que actualment els tests d'antígens que venen ells no serveixen per al certificat europeu, o passaport Covid, i per tant, no els podien fer servir per entrar a les discoteques.

És per això, que algunes farmàcies de Sant Cugat ja han demanat al Col·legi de Farmacèutics de Catalunya que se'ls doni permís per poder emetre el certificat europeu a l'hora de realitzar les proves per la Covid-19, com ha explicat a Cugat Mèdia la titular de la farmàcia Monestir, Estela Rodríguez.


Estela Rodriguez

Estem demanant des de les farmàcies de Catalunya que es canviï la llei perquè nosaltres puguem emetre el certificat europeu de Covid digital, el que porta el QR, perquè de moment nosaltres solament emetem el que és el diagnòstic, l'informe clínic, però no té aquest codi QR i, únicament ho podem fer amb la gent que estigui enregistrada al Cat Salut.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.