Fapel veu un 'atac' a la pluralitat l'anunci de la fi del concert als centres que segreguen per sexe

L'organització defensa que les escoles tenen "dret constitucional" al seu finançament i que existeix demanda social


  • Comparteix:

Vista aèria de l'escola Viaró de Sant Cugat / Foto: Cedida

Vista aèria de l'escola Viaró de Sant Cugat / Foto: Cedida

La Federació d'Associacions de Pares i Mares d'Escoles Lliures (Fapel) veu un 'atac' a la pluralitat l'anunci del Govern de posar fi als concerts als centres que segreguen per sexe. En un comunicat, ha considerat que no és tolerable que es qualifiqui l'educació 'diferenciada' com a discriminatòria i que s'afirmi que la segregació per gènere augmenta els estereotips i legitima el sexisme. Ha criticat així el 'greu insult' i el menysteniment a milers de famílies que volen educar els seus fills 'en igualtat de condicions, amb equitat i en llibertat'. Ha dit que aquestes escoles defensen els principis constitucionals i estatutaris i 'tenen dret constitucional' al seu finançament, al mateix temps que ha apuntat que té demanda social.

Cugat Mèdia ha contactat amb els centres de Sant Cugat afectats per la decisió del Govern. La Farga emetrà el seu posicionament en un comunicat conjunt amb la resta d'escoles afectades. Per la seva banda, el Viaró no farà cap comentari fins que no rebi "cap comunicació oficial" per part de l'executiu català.

La Fapel ha assegurat que el Departament d'Educació no els ha notificat aquesta decisió. Ha afegit que el que fa el Govern és discriminar al diferent, "aquell que vol triar escola diferent de la de titularitat pública" i que ho posa posant totes les dificultats perquè les famílies puguin exercir el seu dret fonamental. A més, ha assegurat que es tracta d'un model "legítim" i avalat per la Unesco.

D'altra banda, ha afirmat que són escoles que tenen demanda social, ja que si no fos així no existirien. Per això, ha insistit que aquest model hi cap i, tenint demanda, no hi veuen cap argument en contra.

A més, la Federació ha considerat que hi ha molts altres problemes educatius a resoldre que no es volen afrontar, com l'educació inclusiva, el finançament de la plaça escolar fins a assolir la gratuïtat, el "fracàs" de planificació de l'FP o la manca de voluntat per posar els recursos necessaris contra la segregació escolar.

L'organització ha defensat que el dret a decidir de les famílies és legítim, estatutari, constitucional i un dret fonamental. Per això, ha assegurat que continuarà lluitant perquè les famílies puguin triar l'escola que volen pels seus fills i ha instat el Govern i altres actors educatius a buscar solucions per garantir els drets fonamentals de famílies i alumnat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.