La Xesca celebra el seu cinquè aniversari amb il·lusió i ganes de crèixer a Sant Cugat

Un esmorzar popular, una xerrada amb membres fundadors i diverses activitats han centrar la celebració


  • Comparteix:

Imatge de l'acte d'aniversari de la Xesca / Foto: Cugat Mèdia

Imatge de l'acte d'aniversari de la Xesca / Foto: Cugat Mèdia

El jovent del casal de joves La Xesca ha celebrat el cinquè aniversari a l'Horta Alliberada amb ganes de continuar amb les seves activitats després de la Covid-19. La celebració ha començat amb un esmorzar popular que ha donat pas a la xerrada 'D'on venim, on anem' sobre els inicis del casal jove i el moviment d'okupació a Sant Cugat, on han participat membres fundadors del casal. Al final, hi ha hagut diverses activitats com acroioga, una iniciació al linogravat i un taller de 'twerk' feminista.

La xerrada ha donat una visió de l'evolució de la Xesca i del moviment d'okupació a Sant Cugat que, en els seus inicis, tenia problemes greus amb el feixisme, les institucions i la diversitat de cultura política dels membres. En el cas del casal, un dels seus membres fundadors, Martí Somoza ha destacat el compliment dels objectius que es van plantejar: 'jo crec que els objectius que es plantejaven quan es va crear La Xesca es van complir. Tot el teixit associatiu, moviment juvenil i popular de Sant Cugat en els darrers cinc anys ha crescut moltíssim i un dels factors més rellevants va ser l'aparició de la Xesca'.

Els membres del casal en aquest cinquè any pretenen anar més enllà dels objectius inicials, ja que aspiren que el projecte duri molts més temps. Una membre de la Xesca, Júlia Parer ha explicat els nous propòsits: 'La intenció és obrir-nos molt més per tal que tot el barri i el poble ens conegui, arribar molt més a les joves, perquè ens estem quedant amb un perfil de joves i ara volem expandir-ho i, despertar les ments no tan polititzades. Això ho volem fer a través d'activitats més lúdiques'.

L'any anterior es va veure afectat per la Covid-19 i, en tractar-se d'una assemblea, es van enfocar en la cura i el suport mutu per tal de poder projectar aquesta sensació cap enfora. Aquest procés ha acabat amb un augment dels membres i a l'expansió cap a la resta de Sant Cugat des del barri de Sant Francesc.




Martí Somoza

Jo crec que els objectius que es plantejaven quan es va crear La Xesca es van complir. El teixit associatiu, el moviment juvenil i popular de Sant Cugat han crescut moltíssim en els darrers cinc anys i un dels factors més rellevants va ser l'aparició de la Xesca.

Júlia Parer

La intenció és obrir-nos molt més per tal que tot el barri i el poble ens conegui, arribar molt més a les joves, perquè ens estem quedant amb un perfil de joves i ara volem expandir-ho i, despertar les ments de les joves que no estan tan polititzades o acostades. Això ho volem fer a través d'activitats més lúdiques.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.