'Bicitancat', el primer aparcament per a bicicletes dels FGC s'estrena a l'estació de Valldoreix

Els viatgers que comprin un bitllet de tren hi podran deixar la bicicleta de franc durant un dia el primer any


  • Comparteix:

L'interior del bicitancat a Valldoreix. / Foto: FGC

L'interior del bicitancat a Valldoreix. / Foto: FGC

A l'estació de ferrocarrils de Valldoreix s'ha posat aquest dilluns en funcionament el nou servei dels FGC 'Bicitancat'. Es tracta d'una gran habitació metàl·lica amb capacitat per guardar 28 bicicletes i 5 patinets, que permetran als usuaris deixar-hi aquests vehicles gratuïtament, si compren un bitllet de tren, les primeres 24 hores. Ferrocarrils té previst instal·lar-ne nou més entre la línia del Vallès i la de Llobregat-Anoia. 'Bicitancat' és un servei que funcionarà les 24 hores del dia i els 365 dies de l'any. Per reservar plaça per aparcar la bici s'haurà de fer a través de l'app 'PVerde'.

"Som una empresa de serveis ferroviaris que evoluciona cap a empresa de serveis de mobilitat i per això apostem per potenciar la intermodalitat tren-bicicleta a través de la instal·lació d’aparcaments segurs per a bicis", ha explicat Marta Subirà, presidenta dels Ferrocarrils de la Generalitat.

El president de l'EMD de Valldoreix, Josep Puig, i la presidenta dels FGC, Marta Subirà, han presentat aquest matí el 'Bicitancat', un servei per emmagatzemar de bicicletes per potenciar una mobilitat més sostenible mitjançant la connexió bici-tren. El de Valldoreix serà el primer 'Bicitancat', però els Ferrocarrils n'obriran dos més aviat a l'estació de Bellaterra i a la de Can Feu-Gràcia de Sabadell, de la línia Vallès, i uns altres set a la línia Llobregat-Anoia.

Per a Josep Puig, és un "honor" que Valldoreix sigui el primer punt de la línia Vallès on es posi en funcionament 'Bicitancat', ja que considera que és un espai molt còmode i segur per guardar les bicis mentre les persones viatgen i milloren molt el servei per guardar bicicletes.

Per utilitzar aquest mòdul, els usuaris hauran de descarregar-se l'app 'PVerde', que també permet consultar el nombre de places lliures prèviament. Aquest 'Bicitancat' està en funcionament cada dia a totes hores. El primer any d’alta, el servei serà gratuït les primeres 24 hores des del moment de l’estacionament. A partir de l’hora 25, el preu serà 0,30 euros cada hora.




Josep Puig FGC

El servei que donen a l'usuari, abans teníem aquelles gàbies per tancar aquelles bicicletes, però clar ara no té res a veure amb les prestacions i comoditat tal com ens han ensenyat ara quin és el seu funcionament i, realment donen ganes d'anar en bicicleta.

Marta Subirà FGC

Tal com està concebut té una capacitat per 28 bicicletes i 5 patinets. També disposa d'un punt d'autoreparació de bicicleta o patinet perquè es puguin fer unes autoreparacions si convé i la idea és veure poder que si hi ha una demanda important, poder ampliar aquesta capacitat. Tenim dos models de 'bicitancat', aquest que és una mica més petit i uns altres que surten amb una capacitat de gairebé 50 bicicletes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.