Adenc anuncia que el TSJC ha admès a tràmit el contenciós administratiu contra la ubicació del nou edifici de l'escola La Mirada

El ple d'octubre ha aprovat d'urgència l'aprovació definitiva dels projecte d'obres


  • Comparteix:

Imatge virtual de com serà l'escola La Mirada / Foto: Ajuntament

Imatge virtual de com serà l'escola La Mirada / Foto: Ajuntament

Les entitats ecologistes Adenc i SOS Volpelleres han anunciat aquesta tarda que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va admetre a tràmit el recurs contenciós administratiu contra la ubicació del nou edifici de La Mirada el passat 8 de setembre. Així ho han explicat en una nota de premsa enviada hores abans de l'inici del ple d'aquest mes d'octubre. Adenc explica també que demanarà les mesures cautelars que havia anunciat, que implicarien que les obres no es poguessin iniciar fins a resoldre el contenciós, en el moment que presentin la demanda, que serà a finals d'octubre o principis de novembre, segons els ecologistes.

ESCOLTA-HO

Les dues entitats ecologistes consideren que la construcció de l'edifici de l'escola tal com està previst suposarà una "agressió irreparable" al Bosc de Volpelleres.

El contenciós administratiu pretén invalidar l'acord de la Comissió Territorial d'Urbanisme de l'Àmbit Metropolità de Barcelona Generalitat, per "l'aprovació de la Modificació Puntual del Planejament Vigent a l'Àmbit del Parc Equipat del Bosc de Volpelleres". El portaveu d'Adenc, Joan Carles Sallas, explica a Cugat Mèdia que l'Ajuntament de Sant Cugat sabia des del 8 d'octubre que s'havia admès a tràmit aquest contenciós. Al ple d'aquest dilluns, el tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch, ha explicat que des del govern estaran "expectants" de com evoluciona aquest recurs. En tot cas, ha subratllat que la construcció de La Mirada és "una prioritat absoluta" per a l'executiu municipal.

A la nota de premsa Adenc explica que el suport que han rebut els ha animat a seguir amb el contenciós, que ara suposarà "la formulació de la corresponent demanda amb la sol·licitud de mesures cautelars necessàries per a la preservació del bosc si el projecte executiu de l'edifici de l'escola no s'atura". L'objectiu dels ecologistes és presentar la demanda, i demanar les mesures cautelars -o cautelaríssimes, encara no ho han decidit- entre finals de desembre i inicis de novembre "per evitar la licitació de les obres", segons Sallas.

Adenc no ha pogut presentar el contenciós administratiu fins que els han acceptat entrar dins el que s'anomena justícia gratuïta gràcies a comptar amb els advocats del Fons de Defensa Ambiental.

Un tràmit més
El ple municipal d'aquest dilluns ha donat llum verda, amb vots a favor dels grups del govern i de Cs i l'abstenció de Junts, al projecte d'obres definitiu per construir l'edifici de La Mirada, pressupostat en 8,4 milions d'euros. Ha estat un punt introduït a l'ordre del dia d'urgència. "No volem amagar res, tenim molta pressa", ha justificat el tinent d'alcaldia Francesc Duch, que ha explicat que l'aprovació inicial no va rebre al·legacions. La previsió és que la licitació de les obres es faci a finals d'any perquè l'edifici es posi en marxa el curs 2023-2024. Des de Junts, el regidor Joan Puigdomènech ha justificat l'abstenció en què no estan d'acord en l'ubicació d'aquest espai.



  • Comparteix:

COMENTARIS

La intransigència de la Sr. Ingla i el govern tripartit , no escolten ningú, només saben imposar , fa que al final s’hagi d’acabar al jutjats, l’altre polèmic tema que probablement també hi acabarà es Ragull Centre, 2 edificis de vivendes de 11 plantes , i una mes que sospitosa recalifixacio de sol industrial a edificable.

Pere Ferrer Morello. Enviat el 18/oct/21


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.