Un treball de recerca sobre l'origen de l'aigua corrent de Sant Cugat i un altre sobre la frivolitat de la moda, premiats pel GEL

El Grup d'Estudis Locals ja ha donat a conèixer el veredicte dels premis Memorial Manuel Vázquez Montalbán i Joan Auladell


  • Comparteix:

Georgina Martínez, premi Joan Auladell / Foto: Cugat Mèdia

Georgina Martínez, premi Joan Auladell / Foto: Cugat Mèdia

'Quin és l'origen de l'aigua corrent a Sant Cugat?', de Georgina Martínez, estudiant de l'institut Leonardo da Vinci, s'ha endut el primer premi Joan Auladell al millor treball de recerca, que lliure el Grup d'Estudis Locals (GEL) de Sant Cugat. L'entitat també ha donat a conèixer el 16è premi Memorial Manuel Vázquez Montalbán, que ha reconegut la tasca de l'estudiant del CAR Sant Cugat Amàlia Casamitjana pel projecte 'Deconstruyendo el ideal femenino. Diseño y producció de una sesión fotográfica para un artículo de arte y moda a partir de 'La primavera' de Boticelli'. Els guardons s'han lliurat aquest divendres en una trobada al Casal Torreblanca.

Des de l'organització ha posat en valor les dificultats amb què s'ha trobat l'alumnat, tenint en compte la situació sanitària. Enguany s'han rebut 21 treballs, elaborats per gairebé una quarantena d'estudiants.

La membre del jurat Roser Casamitjana ha celebrat la varietat de temes que abordaven els treballs de recerca. Ara bé, ha estat crítica amb el fet que s'ha presentat pocs projectes d'abast local, malgrat que el GEL proposa temes i suport per tirar-los endavant. També ha lamentat un "desgavell" quant a algunes bibliografies, ja que moltes bevien fins i tot de la Viquipèdia.

També ha assistit al lliurament dels premis la regidora d'Educació, Universitat i Memòria Històrica, Pilar Gorina, que considera que el guardó està "consolidat". La regidora ha reflexionat sobre com de transcendental és el treball de recerca per als joves, ja que es tracta d'un projecte que implica tothom del seu entorn.

Premiats

El premi Manuel Vázquez Montalbán té una dotació de 500 euros; el Joan Auladell, de 300; cadascun dels accèssits rep 200 euros.

Premi Manuel Vázquez Montalbán
  • 'Deconstruyendo el ideal femenino. Diseño y producció de una sesión fotográfica para un artículo de arte y moda a partir de 'La primavera' de Boticelli', d'Amàlia Casamitjana, del CAR Sant Cugat

  • Premi Joan Auladell
  • 'Quin és l'origen de l'aigua corrent a Sant Cugat?', de Georgina Martínez, de l'institut Leonardo da Vinci

  • Accèssits. De menor a major puntuació Dotació: 200 euros
  • 'Les denominacions d'origen i els formatges de Catalunya', d'Oriol Martí, de l'institut Arnau Cadell
  • 'Coordenades absolutes', d'Aitana Altuna, de l'institut Joaquima Pla i Farreras
  • 'Avaluació dels efectes de les tecnologies de llum en les propietats fisicoquímiques de fruites i verdures fresques', de Clodagh O'Tuama, de l'institut Arnau Cadell
  • '¿Qué es una definición? El caso de la "injusticia", de Martina Olivé, del col·legi Europa





  • Roser Casamitjana

    Trobem a faltar que es presentin més treballs de temàtica local. És una pena perquè el GEL dona un llistat de temes d'interès.

    Pilar Gorina

    Per a mi el treball de recerca és el més important de tota l'escolaritat.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.