Alejandro Pozo: 'La guerra contra el terror ha estat un desastre'

La Unipau celebra la primera nit temàtica de la temporada a la Casa de Cultura


  • Comparteix:

Alejandro Pozo aquest divendres a la Casa de Cultura / Foto: Cugat Mèdia

Alejandro Pozo aquest divendres a la Casa de Cultura / Foto: Cugat Mèdia

La Universitat Internacional de la Pau (Unipau) ha estrenat la primera nit temàtica de la temporada amb una conferència d'Alejandro Pozo, doctor i investigador de pau i conflictes. La xerrada ha girat al voltant del seu llibre 'La Guerra contra el Terror', un estudi que aborda 40 mites relacionats amb la lluita contra el terrorisme i analitza el fenomen que ha caracteritzat bona part de les relacions internacionals des dels atemptats de l'11 de setembre de 2001. 'La guerra contra el terror ha estat un desastre', ha resumit Pozo durant la seva ponència a la Casa de la Cultura de Sant Cugat aquest divendres. 'La intervenció occidental no ha tingut mai una finalitat humanitària, sinó bèl·lica', ha alertat el ponent.

L'investigador considera que occident ha "blanquejat" i "fomentat" el terrorisme i ha fet que es visqui "pitjor" en els països islàmics. Ha descrit el conflicte a l'Afganistan com "una partida d'escacs" entre les potències mundials per interessos militars i geopolítics. A més, ha criticat que els 2 bilions de dòlars que han destinat els Estats Units en aquest país al llarg de 20 anys no hagin servit per millorar la vida de les persones. "Tot està justificat per lluitar contra el terrorisme", ha criticat Pozo. "Seria impensable que el govern espanyol hagués bombardejat Donostia per lluitar contra ETA. Doncs això és el que ha fet occident en els països islàmics", ha afegit. "Avui el món no és més segur, més aviat el contrari", ha conclòs Pozo.

Alejandro Pozo ha treballat com a analista i investigador de conflictes armats i com a coordinador de projectes humanitaris. Actualment és membre al Centre Delàs, una entitat a Barcelona que investiga i treballa per la pau, i és docent a diversos cursos i màsters sobre pau i conflictes armats. A l'acte d'aquest divendres han assistit una trentena de persones.

Per la seva banda, la directora de la Unipau, Neus Sotomayor, ha valorat positivament 'Edupau', una campanya educativa per apropar a la gent jove la cultura de pau , la qual ha dit que és "essencial". La campanya, adreçada al jovent, professors i centres educatius, compta amb una sèrie de taules rodones en què participen joves de diferents escoles del territori per parlar sobre continguts relacionats amb la cultura de pau.


Alejandro Pozo

Només Estats Units ha destinat a l'Afganistan 2 bilons de despesa econòmica, la majoria en despesa militar



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.