Els majors de 70 anys ja poden vacunar-se de la grip i rebre la tercera dosi contra la Covid-19 alhora

Aquest dilluns arrenca la campanya de vacunació de la grip amb l'objectiu d'arribar al 75% de la població d'edat avançada


  • Comparteix:

Imatge de l'inici de la campanya / Foto: ACN

Imatge de l'inici de la campanya / Foto: ACN

La conselleria de Salut ha iniciat aquest dilluns la campanya de vacunació de la grip amb l'objectiu d'arribar al 75% de la població d'edat avançada. Enguany, totes aquelles persones majors de 70 anys rebran de forma simultània la tercera dosi de la vacuna contra la Covid-19, sempre que faci més de sis mesos que van rebre la segona. La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha explicat que els nivells de circulació del virus de la grip són 'menors' en comparació amb l'època d'abans del coronavirus, però ha avisat que estan 'augmentant'.

"No sabem com serà, però serà diferent de la de l'any passat", ha afirmat. Cabezas també ha apuntat que es concentrarà sobretot entre els mesos de desembre i març. Per això, destaca la conselleria, cal vacunar-se ara, durant la tardor, i per fer-hi front, Salut disposa d'1,5 dosis de la vacuna contra la grip, unes 120.000 més que l’any passat.

L'objectiu és superar cobertures de vacunació superiors al 75% dels majors de 60 anys i del personal sanitari i sociosanitari, i el 60% de les dones embarassades i persones amb malalties de risc, principals col·lectius als quals va dirigida la campanya.

Per a aquesta campanya, totes les vacunes utilitzades a Catalunya són vacunes tetravalents.

Com es pot obtenir cita per a la vacunació contra la grip?
Totes les persones que formin part dels col·lectius de risc poden demanar cita a través del web de programació de visites o a través de La Meva Salut, a l’apartat 'Cita'. A més, com cada any, es podrà contactar directament amb el centre d’atenció primària corresponent.

DEMANA CITA PER A LA VACUNA DE LA GRIP AQUÍ

Dosis i pautes de vacunació contra la grip
La vacunació antigripal es du a terme mitjançant l’administració d’una dosi de vacuna durant la campanya. En els menors de 9 anys que es vacunen per primera vegada, s’han d’administrar dues dosis de vacuna, amb un interval mínim entre dosis de quatre setmanes. En les temporades successives, se n’administra una sola dosi.

Les persones que han de rebre la dosi de reforç de la Covid-19 poden vacunar-se alhora de la grip al braç contrari.

El llindar epidèmic del model predictiu, que es calcula tenint en compte les últimes sis temporades, està fixat en 95,69 casos per cada 100.000 habitants. Habitualment el període de màxima virulència de la grip comença a finals d’any i dura unes 10 setmanes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.