El 15% del pressupost de Sant Cugat es recapta amb les plusvàlues anul·lades pel TC

Pere Soler, primer tinent d'alcaldia, assegura que és un cop important, però confia que l'Estat trobarà la fórmula per compensar els ajuntaments


  • Comparteix:

El primer tinent d'alcaldia, Pere Soler / Foto: Cugat Mèdia

El primer tinent d'alcaldia, Pere Soler / Foto: Cugat Mèdia

L'Ajuntament de Sant Cugat calcula que el 15% del pressupost municipal arriba de la recaptació de l'impost de les plusvàlues. El primer tinent d'alcaldia, Pere Soler, ha explicat que aquesta notícia els ha arribat mentre estaven confeccionant el pressupost per al 2022 i estan precupats, però confia que l'Estat trobarà la fórmula elaborar un nou sistema de càlcul, tot i que sap que el resultat serà menor del que recapten ara.



"Les plusvàlues estan al voltant del 15% del nostre pressupost, és un pessic molt important, més de 16 milions d'euros, i això ens pot provocar que hi hagi un cert desequilibri amb el tancament pressupostari", ha admès Pere Soler, primer tinent d'alcaldia de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat, Seguretat i Transport. Soler sap, però, que una nova manera de calcular la plusvàlua significarà una disminució dels ingressos actuals, però tot i això ha dit que els serveis bàsics estan garantits i que no vol posar-se, de moment, en el pitjor dels escenaris.

L'oposició a l'Ajuntament també ha parlat de les plusvàlues al programa 'El Gall del Monestir' de Cugat Mèdia. Carles Brugarolas, regidor de Junts per Sant Cugat, ha explicat que no està d'acord amb la decisió del Tribunal Constitucional perquè considera que aquest impost sí que està ben formulat, i ha recordat que podria tenir efectes retroactius, encara que el Tribunal Constitucional hagi dit el contrari.

En canvi, Sergio Blázquez, regidor de Ciutadans, creu que, encara que sigui tard, tots els partits polítics ho arreglaran: "Crec que ara sí el legislador i totes les forces polítiques ens posarem d'acord al Parlament i fer una llei que sigui realment més flexible i no penalitzi el ciutadà, és a dir, que el penalitzi si ha tingut un guany, però no si no l'ha tingut, i s'apropi a la realitat".

El Govern espanyol ja ha anunciat que Hisenda revisarà l'impost per fer-lo constitucional i que garanteixi el finançament dels ajuntaments.








Pere Soler

Penseu que les plusvàlues estan al voltant del 15% del nostre pressupost, és un pessic molt important, més de 16 milions d'euros, i això ens pot provocar que hi hagi un cert desequilibri amb el tancament pressupostari.

Pere Soler

Sobre els serveis municipals no hi hauria una afectació directa, però sí sobre molts dels programes que es volien posar en marxa. Prefereixo ser cautelós i no posar-me en l'escenari de què fer si no tenim aquest impost.

Carles Brugarolas

Ahir llegia que algun despatx jurídic que es podrà reclamar aquesta plusvàlua pagada els últims quatre anys. Ja sé que el TC diu que no tindrà efectes retroactius, però si uns jurístes ho diuen és per algun motiu. Ens podem trobar amb un forat enorme.

Sergio Blázquez

Crec que ara sí el legislador i totes les forces polítiques en posarem d'acord al Parlament i fer una llei que sigui realment més flexible i no penalitzi el ciutadà, és a dir, que el penalitzi si ha tingut un guany, però no si no l'ha tingut, i s'apropi a la realitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.