El grau de medicina de la UIC Barcelona obté l'acreditació internacional de la 'World Federation for Medical Education'

És la primera universitat privada d'Espanya en rebre aquesta distinció


  • Comparteix:

El rector de la UIC Barcelona, Alfonso Méndiz, amb el diploma de l'acreditació internacional de la WFME. L'acompanyen María Jesús Castel, diretora del Servei d'Innovació i Qualitat Educativa de la universitat i el president d'AQU Catalunya, Josep Joa

El rector de la UIC Barcelona, Alfonso Méndiz, amb el diploma de l'acreditació internacional de la WFME. L'acompanyen María Jesús Castel, diretora del Servei d'Innovació i Qualitat Educativa de la universitat i el president d'AQU Catalunya, Josep Joa

El grau de medicina de la UIC Barcelona ha obtingut l'acreditació internacional de la World Federation for Medical Education. Aquesta distinció, que certifica els estàndards globals de formació dels metges d'acord amb l'OMS i l'Associació Mèdica Mundial, ha estat emesa per l'Agència de Qualitat Universitària (AQU Catalunya) en un acte commemoratiu aquest dimecres. D'aquesta manera la UIC es converteix en la primera universitat privada de l'Estat espanyol en rebre aquest reconeixement de qualitat internacional.

L'acreditació permetrà als estudiants de Medicina de la UIC accedir al procés d'especialització o exercir als Estats Units a partir del 2024, quan està previst un canvi normatiu que impedirà reconèixer als metges procedents de facultats que no tinguin aquest document. A més a més, aquest segell facilitarà el reconeixement i la mobilitat mundial dels graduats en Medicina per UIC Barcelona.

El procés d'acreditació, que ha durat més d'un any, inclou un repàs detallat d'aspectes clau com la qualitat del programa, el professorat, les metodologies formatives i els resultats obtinguts pels seus estudiants. A més, en aquesta avaluació, el Comitè internacional de la WFME va poder constatar la qualitat de les instal·lacions del Campus Sant Cugat i dels centres sanitaris on es fan les pràctiques clíniques. En tot aquest procés han participat prop de 200 persones entre estudiants, professorat, professionals administratius, equip de govern i ocupadors, que són els responsables dels centres sanitaris.

Durant l'acte, el president d'AQU Catalunya, Josep Joan Moreso, ha lliurat el diploma oficial d'acreditació al rector de la UIC Barcelona, Alfonso Méndiz. L'han acompanyat el vicerector de Planificació i Qualitat, Frederic Marimon, la directora del Servei d'Innovació i Qualitat Educativa, María Jesús Castel, i el degà de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut Albert Balaguer.

En aquest acte de l'AQU Catalunya, que enguany celebra el seu 25è aniversari, també s'ha comunicat l'obtenció de l'acreditació a la Universitat de Girona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.