Fi de la moratòria de les sancions a la ZBE

Els vehicles sense etiqueta mediambiental ja no poden circular per la ZBE de dilluns a divendres, entre les 7 h i les 20 h, excepte els festius


  • Comparteix:

La moratòria de sis mesos de les sancions als vehicles sense etiqueta ambiental que circulin per la Zona de Baixes Emissions (ZBE) de Sant Cugat ha acabat aquest dilluns. Això vol dir que, a partir d'aquest dimarts, 2 de novembre, els cotxes de gasolina matriculats abans de l'any 2000 i els de dièsel d'abans del 2006, no podran entrar a la ZBE els dies laborables, de dilluns a divendres, entre les 7 del matí i les vuit del vespre. Tampoc no podran fer-ho les motocicletes i ciclomotors d'abans del 2003.

TOT EL QUE CAL SABER DE LA ZBE

Tot i això, encara hi ha una moratòria d'entre sis mesos i quatre anys i mig per als vehicles d'ús professional i amb ingressos inferiors a uns 16.000 euros anuals, les furgonetes, camions i autobusos, i els camions de mercaderies que circulin pel polígon de Can Magí. A més, els particulars poden demanar fins a 10 autoritzacions anuals per realitzar un accés esporàdic a la ZBE.

AIXÍ SÓN ELS COTXES QUE CONTROLEN LA ZBE

Per evitar l'accés dels vehicles sense etiqueta a la ZBE, es farà un control automàtic mitjançant cinc càmeres de lectura de matrícula situades en diversos punts d'entrada a la ciutat. També s'utilitzaran dos vehicles de la Policia Local als quals s'ha instal·lat una càmera especial.

QUÈ EN PENSA LA CIUTADANIA?

Les sancions seran d'entre 100 i 500 euros, segons la gravetat de la infracció, i es podrien augmentar fins a un 30% per reincidència. La recaptació es destinarà, íntegrament, a polítiques de mobilitat sostenible.





Sant Cugat és la primera ciutat, després de Barcelona, que posa en marxa aquesta mesura contra els vehicles més contaminants.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.