'Santcucity', un nou joc de taula ambientat a Sant Cugat i a una vintena més de ciutats

La iniciativa ha estat impulsada per dos joves d'Agramunt, que destinaran una part dels beneficis a la Marató de TV3


  • Comparteix:

Pla general d'alguns dels jocs de taula ambientats en ciutats catalanes / Foto: ACN (Anna Berga)

Pla general d'alguns dels jocs de taula ambientats en ciutats catalanes / Foto: ACN (Anna Berga)

Sant Cugat i prop d'una vintena de municipis catalans i Andorra la Vella compten, des d'aquest any, amb el seu propi joc de taula. Es tracta d'una iniciativa de dos joves emprenedors d'Agramunt (Urgell) que té com a objectiu que la gent passi una bona estona i, a la vegada, conegui els carrers, edificis, associacions i les festes i tradicions característiques i que formen la identitat d'aquestes localitats. 'Més que jugar a un joc és el sentiment de recordar d'on vens o on estàs vivint i fer caliu', explica un dels seus impulsors, Oriol Farràs.

El projecte va néixer després que un dels seus impulsors, Oriol Farràs, elaborés un joc de taula personalitzat com a regal d'amic invisible per a un company de la residència universitària. A partir d'aquí, i després de crear l'any passat els primers jocs a les ciutats de Berga i Olot, Farràs, juntament amb Jordi Noguera, van fundar 'YOURCITY' per arribar al màxim de ciutats possibles.

El punt fort d'aquest projecte, expliquen els seus impulsors, és la proximitat i el sentiment de pertinença que les persones que hi juguen tenen amb el municipi, ja que s'adreça a un públic molt específic. "Toca un punt que t'estimes i també té un toc nostàlgic", explica Farràs, que afegeix que aquesta "il·lusió" que transmet el joc s'aconsegueix recollint les "festes, tradicions i les maneres de fer" dels seus habitants, a banda d'incloure els carrers i edificis més representatius. "Més que jugar a un joc és el sentiment de recordar d'on vens i on estàs vivint i fer caliu", explica.

Noguera explica que a cada localitat han buscat habitants perquè els ajudin a aconseguir que el joc sigui representatiu de la seva història i costums. De moment, els dos emprenedors han creat jocs ambientats en una vintena de municipis d'arreu de Catalunya, com ara Sant Cugat, Lleida, Tarragona, Girona, Vic, Reus, Igualada o Matadepera, i també a Andorra la Vella.

El joc també té un component solidar,i ja que dels 35 euros que val, un es destinarà a la Marató de TV3 d'enguany o a una de les 8 entitats que han col·laborat en el projecte segons esculli cada comprador.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.