L'experta en feminismes Paula Núñez reflexiona sobre la importància del moviment feminista

La xerrada 'Necessitem el feminisme?' tindrà lloc el dimecres 10 de novembre, a les 19 h, a la Casa de Cultura


  • Comparteix:

Imatge de l'experta en feminismes Paula Núñez / Foto: Cedida

Imatge de l'experta en feminismes Paula Núñez / Foto: Cedida

'Necessitem el feminisme?' és el títol de la xerrada que presenta, aquest dimecres, a la Casa de Cultura, l'experta en feminismes Paula Núñez. La resposta a aquesta pregunta retòrica, ella, la té clara: 'Si mirem el món i la nostra pròpia societat, no hi ha dubte que el feminisme és necessari'. Així, a través d'un repàs històric a l'evolució del sistema patriarcal i de la consciència feminista, Núñez espera conscienciar el públic de la importància de lluitar per un món més just i igualitari.

Núñez ha avançat a Cugat Mèdia que la creació del patriarcat es remunta a l'Antiga Mesopotàmia, mentre que la consciència feminista no va aparèixer fins a l'edat mitjana i va prendre força a partir del segle XIX.

L'experta reconeix que "hi ha molta gent que es nega a veure la realitat" i explica que, en aquests casos, ella creu que el millor és "exposar les dades". Amb els números sobre la taula de denúncies per violència de gènere, de percentatge de desigualtat salarial o de dones en càrrecs directius, es fa més difícil negar els fets.

Si això no funciona, l'experta també recomana explicar els conceptes feministes, ja que, segons diu, "així es pot entendre la diferència entre el que és natural i el que és una construcció social".

La xerrada, organitzada per l'Associació de Veïns de Centre Estació, forma part del programa d'activitats del 25-N Dia Contra les Violències Masclistes. L'entrada és gratuïta, però cal fer reserva prèvia a través del correu avcentreestacio@gmail.com.


Paula Núñez

La gent pensa que és natural que les dones facin les cures o tinguin rols determinats, i s'ha d'explicar que això no és natural, que és una construcció social.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.