La comunitat educativa de La Mirada i l'Ajuntament estableixen una comissió de seguiment per a la construcció del nou edifici

Ingla confia que la licitació del projecte estigui resolta aquest desembre o abans


  • Comparteix:

Protesta de les famílies de La Mirada a les portes de la Biblioteca de Volpelleres / Foto: Cugat Mèdia

Protesta de les famílies de La Mirada a les portes de la Biblioteca de Volpelleres / Foto: Cugat Mèdia

La comunitat educativa de La Mirada i l'Ajuntament han acordat fer una comissió de seguiment per a la construcció de l'edifici de l'escola, després que un endarreriment en la licitació hagi provocat una demora fins a principis de 2024, un trimestre més tard del previst. En una reunió aquest dilluns entre l'AFA, la direcció del centre i el govern, les famílies han reclamat que les administracions siguin 'transparents'. 'No pot ser anar amb mitges veritats, donant la informació per fascicles; a la gent se l'ha de tractar de forma adulta', ha criticat en declaracions a Cugat Mèdia el secretari de l'AFA, Carles Mercader. Per la seva banda, l'alcaldessa, Mireia Ingla, ha tornat a assenyalar que La Mirada és 'una prioritat' del govern municipal i ha avançat que la licitació s'aprovarà en un ple extraordinari a principis de desembre o, si es pot, abans.

En un primer moment, havia transcendit que l'endarreriment es devia a "una falta de personal", un motiu que l'alcaldessa ha desmentit. Ingla, en una atenció als mitjans locals, ha justificat que "l'envergadura" d'un projecte d'aquestes característiques pot provocar retards. "Anirem pas a pas i cada vegada que superem un tràmit explicarem què passarà fins al següent", ha assegurat, en referència a la comissió de seguiment.

L'alcaldessa ha explicat que la regidora d'Educació, Pilar Gorina, està en contacte amb els Serveis Territorials d'Educació per fer costat a la comunitat educativa. "Fem el que cal i més perquè La Mirada avanci cap a la definitiva construcció, així com garantir el benestar dels infants".

Un moment de la trobada entre l'alcaldessa, Mireia Ingla, i les família de La Mirada / Foto: Cugat Mèdia
Un moment de la trobada entre l'alcaldessa, Mireia Ingla, i les família de La Mirada / Foto: Cugat Mèdia


Davant l'endarreriment, les famílies han posat en marxa cinc dies de protestes. La primera ha estat aquest dilluns a la tarda a la Biblioteca de Volpelleres - Miquel Batllori. Reclamen disposar d'unes instal·lacions amb les mateixes prestacions que la resta de centres escolars públics de Sant Cugat. "La direcció va presentar el projecte al departament d'Educació, que el va acceptar", ha explicat el secretari de l'AFA, Carles Mercader, que demana "solucions" perquè "no es pot dur a terme en plenitud en les instal·lacions que té".


Fins divendres les famílies traslladaran la mobilització a diferents indrets de la ciutat: aquest dimarts a les 17 h a la Casa de Cultura, on reclamaran espais "on poder fer música, art i tallers"; dimecres a les 18 h, a la plaça d'Octavià tindrà lloc un berenar per posar de manifest que no tenen menjador al centre. Dijous a les 17 h la protesta serà davant de l'ajuntament, amb unes olimpíades per queixar-se que no tenen "ni gimnàs ni instal·lacions on fer educació física". Divendres a les 17 h la protesta serà a les portes de La Mirada "perquè Sant Cugat vegi en quines condicions estem".

Tot plegat són peticions que s'han traslladat al govern i de les quals, ha explicat Ingla, han "pres nota" per donar solució.

Endarreriments

La història de l'escola La Mirada està carregada d'endarreriments i contratemps. A banda d'aquest endarreriment lligat a la licitació de l'obra, també planeja l'ombra d'un contenciós administratiu presentat per Adenc i SOS Volpelleres i que ha estat admès a tràmit pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Els col·lectius ecologistes volen evitar que la construcció es faci al parc del Bosc de Volpelleres.

La previsió inicial era que el nou edifici entrés en funcionament el curs 2019-2020, però des de llavors s'han produït diversos endarreriments que, almenys de moment, apunten que el nou espai no obrirà portes fins a principis de 2024. L'últim tràmit que s'ha fet públic ha estat l'aprovació aquest octubre per part del ple (amb vots a favors d'ERC-MES, PSC, CUP-PC i Cs i l'abstenció de Junts per Sant Cugat) del projecte d'obres definitiu per construir l'edifici de La Mirada, pressupostat en 8,4 milions d'euros.

Foto: Cugat Mèdia
El mapa de la zona on s'ubicarà l'edifici de La Mirada / Foto: Arxiu Ràdio Sant Cugat





Mireia Ingla

Aquestes licitacions són de gran envergadura i generen tràmits que poden passar o no. Hem quedat que aniríem pas a pas i que explicarem cada tràmit.

Carles Mercader

Demanem que l'administració sigui transparent. Que no vagin a mitges veritats. Hem demanat fer reunions de seguiments per abordar tant el futur com el mentrestant.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.