Bufar les espelmes dins un tipi o dalt un rocòdrom, propostes de festes infantils diferents

Dues empreses i una cooperativa de Sant Cugat ofereixen festes infantils especials


  • Comparteix:

Una festa de pijames en una casa organitzada per Tipi Deseos / Foto: Tipi Deseos

Una festa de pijames en una casa organitzada per Tipi Deseos / Foto: Tipi Deseos

Les llaminadures, els pallassos, els entrepans de pa de motlle i les pinyates són uns clàssics de les festes d'aniversari infantils. A Sant Cugat, però, hi ha iniciatives que ofereixen donar la volta a aquestes celebracions organitzant-les de manera original. Cugat Mèdia ha parlat amb dues empreses i una cooperativa que s'hi dediquen. Educambient proposa festes de temàtica mediambiental, Flashh Barcelona és un rocòdrom i Tipi Deseos munta festes de pijames a domicili.

Una de les sòcies de la cooperativa Educambient és Anna Bartomeus. Ella explica que aquesta és una cooperativa dedicada a l'educació ambiental i que se centra sobretot en activitats per a infants i famílies. Entre d'altres, preparen festes infantils amb temàtica de medi ambient, personalitzades segons els interessos de l'infant que fa anys. Però, què és una festa amb temàtica mediambiental? Bartomeus comenta que d'entrada, la festa es fa en un entorn a l'aire lliure, sigui un parc o a la muntanya. A més, la festa parteix d'algun dels interessos de l'infant que fa l'aniversari, com poden ser, per exemple, els insectes. A partir d'aquí, dos educadors mediambientals dinamitzen una activitat que busca enfocar de manera lúdica aquest tema que motiva l'infant. Així doncs, amb el que es volen diferenciar les festes d'Educambient és amb l'entorn a l'exterior i que el centre d'interès de la festa sigui alguna cosa relacionada amb la natura.

I el que no pot faltar a una festa és el menjar. Igualment, Educambient vol fugir de les celebracions amb moltes llaminadures i coses dolces. Com a alternativa, ofereixen fruita tallada de temporada, fruits secs i crispetes: "intentem que sigui el més saludable possible dins de l'ambient festiu i especial", afirma Bartomeus. A més, seguint la línia de la sostenibilitat, la vaixella amb què ho serveixen és sostenible i reutilitzable.

Un dels esmorzars preparats per Educambient / Foto: Educambient
Un dels esmorzars preparats per Educambient / Foto: Educambient


Pel que fa al desenvolupament de la festa, normalment hi ha una primera part de taller dirigit, després l'esmorzar, i més tard una estona de joc lliure. "A la muntanya es pot jugar amb moltes coses, no cal preparar gaire ambientació per poder jugar", explica Bartomeus. Des de la cooperativa, que fa tres anys que està en marxa, també diuen que al principi hi ha infants que estan més tímids o més distants, "moltes vegades perquè no es coneixen entre ells, però després es crea un ambient molt maco de festa i de joc". Així doncs, per Bartomeus "tothom surt molt content, i les famílies aprecien que és una cosa diferent i que surt de les típiques festes". Quant al pressupost, és molt variable segons la modalitat de la festa, la quantitat de persones que es vulgui convidar i si hi ha càtering o no. Per tant, el cost total es pot moure entre els 150 i els 500 euros.

Un altre tipus de festes són les que organitza Tipi Deseos, una empresa que es dedica a muntar festes de pijames a casa de la gent. Al capdavant de Tipi Deseos hi ha l'Èrica, que presenta la seva proposta com una alternativa a les festes massives en sales de jocs. Així doncs, Tipi Deseos ofereix el material de decoració, el muntatge i el desmuntatge. A banda, se li pot encarregar un taller, en què l'Èrica mateixa - que era professora d'educació especial a l'Argentina - fa de monitora.

L'Èrica detalla que les seves festes de pijames es poden fer amb els 'tipis' o amb el 'glamping'. La principal diferència entre una proposta i l'altra, diu, és l'edat de les nenes de la festa: "els 'tipis' són petites tendes de campanya de roba, i dins hi ha dos petits matalassos. Per la mida, aniria adreçat a infants de fins a 8 o 9 anys. Per a les nenes més grans, oferim el 'glamping', en què els matalassos són més grans i es posen un al costat de l'altre. I l'entorn es decora amb atrapa somnis, llums, catifes i espelmes, i una tela que fa l'efecte d'estar d'acampada".

Tipi Deseos va néixer just abans del confinament i, per tant, va estar força temps sense funcionar. De totes maneres, l'Èrica explica que quan es va començar a desconfinar, li va venir molta feina. Per a ella, de fet, les festes de pijames han estat una bona solució per fer petites celebracions durant la pandèmia: "això ha anat molt bé quan es va començar a aixecar el confinament, perquè no es podien fer festes massives, i la gent buscava festes més acotades i familiars amb només cinc o sis nenes".

De la quantitat d'infants que participin en la festa també en depèn el pressupost, tot i que des de Tipi Deseos miren d'adaptar-se a les necessitats dels clients: "em diuen què poden pagar, i jo faig amb aquest pressupost el que puc". D'aquesta manera, una festa de pijames per a quatre criatures pot valdre uns 100 euros.

On també preparen festes infantils que surten del que és habitual és a Flashh Barcelona, un rocòdrom de Sant Cugat que ofereix celebrar aniversaris fent una activitat d'escalada. El seu director, Roger Soto, afirma que l'objectiu és que els infants s'ho passin bé escalant, i que per això se centren en el vessant lúdic de l'esport. Així doncs, Flashh Barcelona proposa una activitat de 90 minuts dins el rocòdrom amb un dels seus entrenadors, i després ofereixen un espai en què es pot fer la celebració amb el berenar, el pastís i els regals.

Al nou rocòdrom de Sant Cugat - es va obrir a principis de setembre - hi ha diferents paquets d'activitats segons l'edat dels infants: "la idea és, d'una banda, que hi hagi activitats adaptades a cada edat, i de l'altra, que els infants no repeteixin l'activitat si venen a més d'una festa al rocòdrom". Per Soto, el que té de diferent celebrar la festa a Flashh Barcelona és l'activitat de l'escalada, "perquè és diferent d'allò a què solen estar acostumats". En realitat, dins el rocòdrom tenen una zona infantil que està pensada per als més petits: "comptem amb una zona exclusiva per a ells, a banda de la part d'escalada, hi ha tobogans i túnels secrets", comenta.

Una nena escalant a Flashh Barcelona / Foto: Flashh Barcelona
Una nena escalant a Flashh Barcelona / Foto: Flashh Barcelona


Pel que fa al berenar, al rocòdrom hi ha la possibilitat que els pares portin el menjar per als infants o que el posi Flashh Barcelona, cosa que aniria a part del preu de l'activitat, el material, el monitor i l'espai. El preu de l'activitat del rocòdrom és, doncs, de 20 euros per infant.

A Flashh Barcelona recomanen les seves festes per infants a partir de 4 anys, ja que la zona infantil té subzones que evolucionen dels 4 als 12 anys. Soto confessa que aquesta part infantil els fa estar especialment contents des que van obrir. "Els nanos surten encantats, i n'hi ha que quan acaben la festa d'aniversari volen repetir o apuntar-se al rocòdrom com a activitat extraescolar", conclou el director.






Anna Bartomeus

Volíem fugir una mica de les festes d’aniversari amb moltes llaminadures i coses molt dolces. Aleshores, portem unes taules amb fruita tallada segons el que hi hagi de temporada, fruits secs, pica-pica, crispetes... intentant que tot sigui el més saludable possible, dins aquest ambient festiu

Èrica, de Tipi Deseos

Això ha anat molt bé quan es va començar a aixecar el confinament, perquè no es podien fer festes massives, i la gent buscava festes més acotades i familiars amb només cinc o sis nenes. Les festes de pijames els han solucionat la vida

Roger Soto

És una activitat diferent dins el que són les sales de jocs. En el nostre cas, tenim la sort que tenim un rocòdrom molt gros, i a més vam dissenyar i construir una zona infantil que té més de 400 metres i que està pensada per als infants al 100%



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.