El brot del Pureza de María prové com a mínim de tres focus diferents

Segons ha pogut saber Cugat Mèdia, el nombre de contagis puja fins als 49 (44 alumnes i 5 docents) però es continuen fent PCR


  • Comparteix:

El brot de Covid-19 de l'Escola Pureza de María de Sant Cugat té com a origen almenys tres focus diferents, entre alumnes i docents. Així ho ha pogut saber Cugat Mèdia, així com la xifra de contagis actualitzada: 44 alumnes i 5 docents a hores d'ara. Aquesta dada encara podria créixer, ja que es continuen fent proves PCR. De moment es mantenen els 19 grups confinats a casa seva: els 18 de tota la Primària més un de P4. La resta de grups d'Infantil i tots els de Secundària, de moment, no s'han d'aïllar.

Dels 19 grups confinats, n'hi ha set que no tenen cap positiu confirmat, però en quatre d'aquests encara estan pendents dels resultats de les proves PCR que s'han fet. Així i tot, la direcció del centre va decidir evitar més casos confinant tots els grups de Primària. Així ho ha explicat en declaracions a Cugat Mèdia la directora del Pureza de María, Núria Calvera, i ha remarcat que han fet el que "havien de fer". Des de la detecció del primer cas dijous passat, van treballar conjuntament amb les autoritats sanitàries i van dur a terme el cribratge als alumnes i docents. Ara, esperen poder-se "retrobar" amb els grups confinats a mesura que aquests vagin complint els dies de confinament.

Aquests moments, a més, s'estan analitzant tots els contactes estrets d'aquestes 49 persones contagiades per poder determinar si el brot s'ha escampat més enllà de les portes del Pureza de María. De moment se sap que alguns pares s'han contagiat a través dels seus fills, ja que no tots els infectats són asimptomàtics. Cugat Mèdia ha parlat amb alguns d'ells.

"EL MEU FILL TÉ SÍMPTOMES, FEBRE ALTA"

EL RISC DE REBROT A SANT CUGAT (111) ES DUPLICA EN 24 HORES

Protocol per casos de Covid a centres educatius
Els centres educatius tenen aquest curs un nou protocol per gestionar els casos positius de la Covid-19 i els contactes estrets a les aules. Els nous criteris estableixen tres circuits en funció de la immunitat de cada alumne o treballador, i de l'etapa educativa.




Núria Calvera

Hem fet el que havíem de fer i amb una visió de prevenció. De les classes confinades, hi ha gent que encara no ha passat el cribratge, però ens va dir que era millor que no vingués la Primària i ens va semblar bé. Ens hem de cuidar i esperem retrobar-nos la setmana que ve a mesura que els grups fan els dies de confinament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.