Homenatge per a la continuïtat del llegat de l'Arcadi

Les entitats de pau amb les quals l'activista santcugatenc estava més vinculat han rendit un sentit homenatge a Arcadi Oliveres


  • Comparteix:

Representants de la Unipau, Justícia i Pau, la Fundipau i el Centre Delàs d'Estudis per la Pau, a l'acte / Foto: Unipau

Representants de la Unipau, Justícia i Pau, la Fundipau i el Centre Delàs d'Estudis per la Pau, a l'acte / Foto: Unipau

Arcadi Oliveres ha estat recordat, una vegada més des de la seva desaparició l'abril passat, amb un sentit homenatge organitzat per algunes de les entitats de pau amb les quals l'activista santcugatenc estava més vinculat: la Unipau, Justícia i Pau, la Fundipau i el Centre Delàs d'Estudis per la Pau. Un dels membres d'aquesta última entitat, Pere Ortega, ha recordat que 'el que ha fet l'Arcadi no para, continua' i que 'estem aquí per mantenir unes causes i uns ideals forjats alhora amb la raó i la passió'.

Després d'aquest primer parlament, els assistents han pogut veure un vídeo de la documentalista Èrica Sánchez amb imatges dels últims mesos d'Arcadi. La peça, amb música i veu en off de dos dels seus fills, acabava amb unes paraules d'agraïment del mateix Arcadi als amics, a la família i, en definitiva, a la vida.

Tot seguit s'han projectat unes paraules molt sentides d'alguns dels seus "amics globals", com els han anomenat, entre els quals hi havia Chico Whitaker, Colin Archer i Federico Mayor Zaragoza. Després, ara ja en persona, ha estat el torn de dues "arcadistes", Gemma Xarles i Iolanda Fresnillo, que han rememorat el moment en què van conèixer l'Arcadi i han explicat com aquest, i els seus ideals, han marcat profundament el sentit de la seva vida.

Per acabar, dos membres del Col·lectiu d'Amics de la Música Antiga de Sant Cugat han interpretat una peça de Mozart, el qual, segons han explicat els músics, "va ser el primer compositor a reclamar la seva independència respecte als reis, ducs o qualsevol altra figura d'autoritat".








Pere Ortega

El que fem és una presència de l'Arcadi, envoltat de gent amiga que desitja trobar la manera de recollir el seu testimoni.

Chico Whitaker

Sempre ha pensat no en ell mateix, sinó en els altres, en el dolor dels altres sota les diferents formes de dominació.

Gemma Xarles

Treballar amb ell em va permetre la curiositat per aprendre, saber llegir entre línies, la passió en tot el que es fa i molt optimisme.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.