Punt final a la setmana de protestes de les famílies de La Mirada

Han demanat la millora en les instal·lacions del centre després del nou endarreriment lligat a la licitació de l'obra


Temes relacionats

L'AFA de La Mirada ensenya com és un dia de pluja a les instal·lacions del centre (11/nov/21)

La Mirada: més de 15 anys d'història d'una escola que encara no té edifici ( 9/nov/21)


  • Comparteix:

Les famílies de La Mirada han organitzat cinc dies de protestes per reclamar una millora de les instal·lacions del centre després que, dijous passat, s'assebentessin d'un nou retard en les obres del nou edifici de l'escola. Així, aquest divendres han posat punt final a aquestes mobilitzacions, les quals s'han traslladat a diferents indrets de la ciutat, amb una concentració a l'entorn de l'escola perquè Sant Cugat conegués en quines condicions es troben.

Dimarts, la mobilització va ser a la Casa de Cultura per reclamar espais on poder fer música, art i tallers; dimecres van organitzar un berenar a la plaça d'Octavià per posar de manifest que no tenen menjador al centre, dijous la protesta es traslladava davant de l'ajuntament, amb unes olimpíades per queixar-se que no tenen ni gimnàs ni instal·lacions on fer educació física.



Endarreriments

La història de l'escola La Mirada està carregada d'endarreriments i contratemps. A banda d'aquest endarreriment lligat a la licitació de l'obra, també planeja l'ombra d'un contenciós administratiu presentat per Adenc i SOS Volpelleres i que ha estat admès a tràmit pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Els col·lectius ecologistes volen evitar que la construcció es faci al parc del Bosc de Volpelleres.

La previsió inicial era que el nou edifici entrés en funcionament el curs 2019-2020, però des de llavors s'han produït diversos endarreriments que, almenys de moment, apunten que el nou espai no obrirà portes fins a principis de 2024. L'últim tràmit que s'ha fet públic ha estat l'aprovació aquest octubre per part del ple (amb vots a favors d'ERC-MES, PSC, CUP-PC i Cs i l'abstenció de Junts per Sant Cugat) del projecte d'obres definitiu per construir l'edifici de La Mirada, pressupostat en 8,4 milions d'euros.

Foto: Cugat Mèdia
El mapa de la zona on s'ubicarà l'edifici de La Mirada / Foto: Arxiu Ràdio Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.