L'Hospital General de Catalunya posa en marxa un servei pioner de psiquiatria forense


  • Comparteix:

El servei serà gratuït per assessorar els presos o persones que no el puguin pagar

El servei serà gratuït per assessorar els presos o persones que no el puguin pagar

L'Hospital General de Catalunya, situat a Sant Cugat, disposa d'una nova unitat integral de Medicina Legal i Psiquiatria Forense, un servei pioner dins la medicina privada espanyola. L'objectiu és ajudar a totes aquelles persones que necessitin assessorament davant problemes mèdics amb repercussió legal.

L'Hospital General de Catalunya, amb seu a la nostra ciutat, ha inaugurat de forma oficial un servei pioner dins la medicina privada espanyola. Es tracta del Servei de Medicina Legal i Psiquiatria Forense, que té l'objectiu d'ajudar a usuaris de la sanitat, advocats, familiars de malalts, persones amb discapacitats i presos que necessitin assessorament davant de problemes mèdics que els poden repercutir legalment. El servei serà totalment gratuït en el cas que el sol·licitant no pugui fer front al pagament.

El director d'aquest servei, el doctor Lluís Borràs, ha explicat que s'oferirà assessorament en els àmbits civil, matrimonial, penal i laboral, entre d'altres. Borràs ha recalcat, a més, que l'ajuda als presos suposa, també, un dels objectius del servei. L'escoltem.

Dr. Lluís Borràs

Considerem que els presos estan molt abandonats tant per l'administració pública com la privada. Si cal, no cobrarem l'assessorament que puguin necessitar.


La creació d'aquest servei respon també, segons l'advocat i exmagistrat de l'Audiència de Barcelona, Antoni Viader, a la creixent i necessària relació entre el dret i la medicina. De fet, Viader assegura que les proves i els testimonis mèdics són bàsics perquè facilitar la justícia.

Dr. Antoni Viader

Els jutges i els advocats haurien de tenir coneixements mèdics. Així s'aplicaria una justícia més justa.


Durant l'acte d'inauguració del servei, el doctor Borràs ha avançat que si el servei funciona i té acceptació, el seu equip humà -que actualment compta amb sis professionals- es podria ampliar. Borràs ha recordat també que existeix un petit concert econòmic amb la Generalitat per determinar les invalidacions, tot i que l'objectiu principal és que el servei s'autofinanciï amb els serveis de medicina legal i forense que ofereix.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.