Ajornat de nou el desnonament que manté dues famílies d'un mateix edifici en litigi

Es tracta d'una casa del carrer de l'Oceà Glacial, a Can Trabal


  • Comparteix:

Una cinquantena de persones, convocades pel Sindicat de Llogateres de Sant Cugat, esperava aquest dimarts al matí a les portes del carrer de l'Oceà Glacial número 16 per impedir un desnonament. El llançament era per a la família que viu al pis superior de l'immoble des de fa dècades amb un contracte de lloguer indefinit. Segons la família, els propietaris hi viuen en el pis inferior des de fa 12 anys i reclamen l'immoble al·legant ruïna econòmica, un dels pocs motius per rescindir el contracte de lloguer. El desnonament, però, ha quedat finalment ajornat, a l'espera que el jutge marqui nova data.

No era la primera vegada que s'ajornava el llançament. De fet, la família llogatera -la mare i dues filles- manté una causa penal contra els propietaris, contra els quals va presentar una querella per estafa processal. Una acusació que el propietari, en declaracions a Cugat Mèdia, ha desmentit.

Segons ha explicat una de les filles, Núria Soto, per justificar la ruïna econòmica els propietaris haurien falsificat un informe municipal de valoració de la casa, així com inflat el preu de la reforma. Soto assegura que l'informe original valorava la casa en 205.000 euros, mentre que els documents presentats per la propietat apareixia una valoració de 35.000. De moment, aquesta querella contra els propietaris està arxivada pel jutjat, a l'espera de la resolució d'un recurs presentat pels llogaters reclamant poder testificar en aquesta causa.

De fet, el mateix Ajuntament estudia la possibilitat de comparèixer a la causa penal, segons han concretat fonts municipals.

I això és precisament el que demana la família llogatera, que s'aturi el procediment civil - el desnonament- mentre no hi hagi una resolució en ferm de la querella, a la qual consideren que també hauria de presentar-se com acusació l'Ajuntament. "Hi ha un informe de l'Ajuntament que diu que no hi ha ruïna econòmica i ens estan fent fora per ruïna econòmica", ha reclamat Soto.

La família manté que fa 12 anys que pateixen assetjament, acumulen cinc demandes, i que els intenten fer fora casa "per totes les vies", quan hi ha un contracte de lloguer indefinit que va signar la besàvia. Un fet que també lamenten des del Sindicat de Llogateres de Sant Cugat. Una de les membres, Mariona Bota, ha recordat que la casa "no és només un sostre, és la casa on han viscut. És important poder mantenir la llar".

De moment, la família ha guanyat temps. El llançament previst per aquest dimarts ha quedat ajornat, fet que s'ha celebrat entre els concentrats a l'espera de la decisió del jutge.

Cugat Mèdia s'ha posat en contacte i ha pogut parlar amb la propietat de l'immoble, qui ha desmentit les acusacions i la versió dels llogaters, i ha assegurat que "si hi ha una ordre de llançament és perquè s'han guanyat els procediments anteriors".






Núria Soto

Hi ha un informe de l'Ajuntament que diu que no hi ha ruïna econòmica i ens estan fent fora per ruïna econòmica. Estem esperant que es resolgui aquest "malentès" per culpa d'una taxació falsificada pels propietaris.

Núria Soto

No entenc com podem estar 12 anys amb assetjament. Ens han posat cinc demandes per trencar el contracte. L'última per ruïna econòmica quan hi ha una taxació falsificada.

Mariona Bota

Aquesta casa no és només un sostre, és la casa on han viscut. És important poder mantenir la llar. Tenen un vincle emocional.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.