El Premi Periodístic Boehringer Ingelhem reconeix la tasca divulgadora de sis treballs periodístics

El premi promou la divulgació científica a través dels mitjans de comunicació i les xarxes socials


  • Comparteix:

Foto de família dels premis / Foto: Cedida

Foto de família dels premis / Foto: Cedida

Els sis guanyadors de la 34a edició del Premi Periodístic Boehringer Ingelheim, un reconeixement al periodisme de divulgació mèdica i sanitària, s'han anunciat aquest dimarts. De les 421 candidatures presentades, els premis han reconegut sis treballs periodístics publicats a 'El País', el diari 'ARA', Lab RTVE, 'El Mundo' i al perfil a les xarxes socials 'Maldita Ciencia'.

El premi, dotat amb 6.000 euros bruts per categoria, té l'objectiu de promoure i reconèixer la tasca de periodistes i comunicadors per la seva contribució a la divulgació dels avenços que es produeixen en el camp de la salut i medicina, tant humana com animal. Es tracta del premi més antic de l'Estat espanyol dedicat a la comunicació en medicina i salut.

Tots els guanyadors
Aquesta edició ha comptat amb un guanyador més del que és habitual, ja que el jurat ha acordat un empat a la categoria de 'Divulgació en innovació aplicada a la qualitat de vida del pacient'. Així, han esdevingut guanyadores d'aquesta categoria la Clàudia Reig per 'Parir en el siglo 21' i Lara Bonilla, juntament amb Ricard Marfà i Idoia Longan, per 'Cuerpo de mujer, medicina de hombre'.

A la categoria de 'Divulgació en innovació en salut animal' s'ha premiat Teresa Guerrero i Cristina G. Lucio per 'El visón amenaza el desarrollo de vacunas anti-Covid'. D'altra banda, Clemente Álvarez ha guanyat a la categoria 'Divulgació sobre projectes de sostenibilitat que cuiden el medi ambient' per 'El viaje no tan circular de los residuos domésticos en España'.

A la categoria 'Millor divulgador científic o de salut en xarxes socials' ha resultat guanyadora l'associació Maldita.es per la seva feina a les xarxes amb el perfil 'Maldita Ciencia'. Finalment, Mariano Zafra amb 'Un salón, un bar y una clase: así contagia el coronavirus en el aire', ha guanyat a la categoria 'Millor reportatge sobre avenços relacionats amb la Covid-19'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.