El Banc de Sang i Teixits alerta que calen més donacions

El 24 de novembre i el 15 de desembre es faran jornades de donar sang al Casal Torreblanca


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'una campanya de donació a Sant cugat/ Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu d'una campanya de donació a Sant cugat/ Foto: Cugat Mèdia

El Banc de Sang i de Teixits ha alertat que calen més donacions per atendre l'augment de malalts necessitats als hospitals. En un comunicat l'entitat ha informat que s'estan recuperant intervencions endarrerides per la Covid-19, i per això les transfusions augmenten i cal donar més sang. El Banc ha assegurat que amb la sang que hi ha ara no és suficient, i que caldria sumar entre 1.100 i 1.200 donacions al dia. A més, amb l'augment de l'activitat, les reserves d'emergència se situen en 6.000 unitats, quan la xifra ideal són 10.000. A Sant Cugat del Vallès les properes campanyes seran els dies 24 de novembre i 15 de desembre al Casal Torreblanca.


PER RESERVAR HORA PER DONAR SANG A SANT CUGAT

Així mateix l'organització ha avisat que cal mantenir un ritme de donacions constant cada dia perquè un dels 3 components de la sang, les plaquetes, només tenen una durada de 5 dies. Els altres dos elements són els glòbuls vermells i el plasma que, juntament amb les plaquetes, són separats després de cada donació, de la qual se'n poden beneficiar fins a 3 persones. Cadascun d'aquests components serveix per a uns tractaments diferents. Per exemple, el 55% dels glòbuls vermells s'utilitzen en especialitats mèdiques i un 40% en usos quirúrgics, mentre que les plaquetes s'usen per prevenir hemorràgies en pacients que en tenen dèficit.

Tot i això, les donacions de sang han augmentat respecte a l'any passat. Segons les dades presentades per l'entitat, fins al 31 d'octubre s'han fet unes 210.000 donacions, mentre que l'any passat en el mateix període se'n van fer 197.000. Les xifres d'enguany s'aproximen a les dades d'abans de la pandèmia que, per les mateixes dates, va haver-n'hi 200.000. Només a Sant Cugat del Vallès el nombre de donacions fins al 31 d'octubre és de 1.568.

Per donar sang només cal ser major d'edat, pesar més de 50 quilos i trobar-se bé de salut.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.