Sant Cugat es vesteix de Nadal amb l'encesa de llums aquest divendres

Tot i que els llums estaran actius des de la setmana abans, l'acte públic d'encesa tindrà lloc el 30 de novembre


  • Comparteix:

Llums de Nadal / Foto: Lali Puig (Premsa Sant Cugat)

Llums de Nadal / Foto: Lali Puig (Premsa Sant Cugat)

Sant Cugat s'il·lumina per Nadal aquest divendres amb 347.000 punts de llum distribuïts per tots els barris. L'acte públic d'encesa de llums tindrà lloc, però, el 30 de novembre a la plaça d'Octavià amb un espectacle dels Brodas Bros que donarà el tret de sortida a les activitats, que enguany recuperen certa normalitat. Així, torna el Trenet de Nadal i les fires de Nadal i Reis, que tindran el nombre de parades de les edicions prepandèmia.

Il·luminació
Sant Cugat vol recuperar aquest any l'esperit nadalenc que l'any passat no va poder ser i això es farà notar, per exemple, en la il·luminació. La ciutat tindrà, enguany, més punts de llum que anys anteriors, amb 347.066 elements entre bombetes, motius nadalencs (300), arbres il·luminats (200) i figueres 3D (11). Es tracta de gairebé un 40% més que les anteriors celebracions per arribar a tots els barris.

Per fer-ho possible, l'Ajuntament ha comprat més punts d'il·luminació, amb un cost de 96.620,32 euros. L'any passat, el consistori ja va invertir 177.000 euros en material d'il·luminació. Això sí, tots els elements tenen en compte criteris de sostenibilitat, com ha defensat el regidor de Serveis Urbans, José Gallardo.

També ho ha fet el tinent d'alcaldia de Presidència, Pere Soler, qui ha posat en relleu l'esforç per recuperar el Nadal d'anys anteriors a la pandèmia.

De fet, la mateixa il·luminació nadalenca s'engegarà el 26 de novembre a partir de les 17.30 h per acompanyar el tret de sortida de la campanya de Nadal del comerç local. L'acte públic obert a la ciutadania, però, tindrà lloc dimarts 30 de novembre a la plaça d'Octavià a les 18 hores. La companyia Brodas Bros serà l'encarregada de l'espectacle "Exèrcit de la llum", amb el qual la ciutat donarà oficialment la benvinguda al Nadal, juntament amb una xocolatada.

Encesa de llums
Presentació de l'encesa de llums / Foto: Cugat Mèdia

Dinamització del comerç
Aquesta voluntat de recuperació no només es notarà en la il·luminació, sinó també en les fires. Coincidint amb l'activació de la il·luminació a partir del 26 de novembre, també es dona el tret de sortida a les fires.
  • Fira de Nadal: a la plaça d'Octavià, amb 12 casetes. Del 26 de novembre al 24 desembre, de 10 a 20 h. Comptarà amb actuacions musicals de La Pua.
  • Carpes d'Artesans: a la plaça d'Octavià, amb 14 casetes. Del 26 de novembre al 24 de desembre, de 10 a 20 h.
  • Fira de Reis: a la rambla del Celler, amb 70 casetes. Del 2 al 5 de gener, de 10 a 20 h.
  • 3 tions: a les places de Can Quitèria i de la Vila, i al parc del Turó de Can Mates.

  • A més, torna el Trenet de Nadal, que funcionarà del 3 de desembre al 5 de gener sota gestió municipal. Per accedir-hi, cal presentar a la parada de la plaça d'Octavià un tiquet de compra a un establiment de Sant Cugat per un import mínim de 5 euros.

    Activitats de Nadal i Cavalcada de Reis
    Tota la programació d'activitats de Nadal es donarà a conèixer la primera setmana de desembre, segons ha concretat la tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona. Les propostes deixen enrere, així, les restriccions de la pandèmia, amb l'objectiu d'oferir moments de "retrobament". De fet, aquest any es recuperen les cavalcades, que no es van poder celebrar per la situació sanitària, tot i que enguany els Reis Mags de l'Orient no arribaran en helicòpter. Així ho ha avançat Madrona, que ha justificat el canvi per motius de seguretat i sostenibilitat.








    José Gallardo

    Tots els punts de llum són de baix consum. Hem de jugar amb aquest equilibri perquè la gent i i el comerç surt d'una pandèmia i s'ha de donar una resposta. La gent ha de gaudir de la seva ciutat.

    Pere Soler

    Pesa més l'estat emocional de les persones durant el Nadal. És un mínim consum i la gent ens ho demana.

    Esther Madrona

    Aquest any tenim ganes que sigui un Nadal gran, un Nadal de retrobades. Esperem que sigui amb les mínimes restriccions possibles.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.