Entitats veïnals de Valldoreix carreguen contra la gestió de l'EMD en matèria d'Urbanisme

Es queixen de situacions de "falta d'empatia", "discrecionalitat, "errors greus" i "il·legalitats"


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de l'avinguda Baixador / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu de l'avinguda Baixador / Foto: Cugat Mèdia

L'Associació de Propietaris i Veïns de Valldoreix, l'Associació de Veïns de la Colònia Montserrat i l'Associació de Veïns de l'Avinguda Baixador de Valldoreix i Carrers Adjacents carreguen contra la gestió de l'EMD en matèria d'Urbanisme. En un comunicat, es queixen d''il·legalitats' per part del cap d'Urbanisme de l'administració, a qui l'EMD va obrir un expedient de disciplina urbanística a una obra que va fer a casa seva i que es va constatar il·legal. També adverteixen d''errors greus', com el cas de l'enderroc d'un edifici catalogat a la rambla de Verdaguer.

El comunicat fa també referència al manifest que el president de l'EMD, Josep Puig, va llegir a la junta de veïns d'aquest dijous en què condemnava l'atac al domicili d'un tècnic de l'administració descentralitzada. Les entitats manifesten estar "totalment en contra de qualsevol acte de vandalisme o manca de civisme". Ara bé, es queixen d'una picabaralla amb Puig arran d'un article d'opinió publicat al 'Tot Sant Cugat' sobre el qual el president els demanava rectificar les afirmacions que "el tècnic municipal no atén a raons i dona ordres a la constructora perquè segueixin segons està, mal planejat", en referència a les obres de la rambla Verdaguer. "Enlloc de prendre decisons al respecte per solucionar-ho, ens obliga a donar definitivament i contundentment un pas endavant", apunta el comunicat, en referència a l'enumeració de les situacions de "falta d'empatia", "discrecionalitat", "errors greus" "il·legalitats" que recullen a l'escrit.

Les entitats lamenten que hi ha "un problema greu amb les decisions que es prenen a l'àmbit tècnic i d'urbanisme i amb el tarannà que aquestes han de tenir cap al ciutadà. La llei i les normatives sempre han de seguir-se i complir-se, per a tothom ha de ser d'igual manera". Es queixen de veure's "abocats a fer valdre la via legal i esgotar els recursos de tots per fer valdre" els seus drets.

Pel que fa a la discrecionalitat, apunten casos on l'equip tècnic "ha concedit llicències per edificar a uns veïns al mateix temps que s'ha denegat a d'altres en les mateixes condicions i carrer" o ha canviat de criteri "sense justificació, en contra inclús de l'històric del PGM".

Aquest comunicat, expliquen les associacions, és la primera de "mil i una evidències" amb què es volen posar "en marxa per canviar les mil i una nits de malsons que fan patir els veïns". Apunten, finalment, al govern descentralitzat: "Mentre no reverteixi la situació i no es prenguin mesures contra les pomes podrides seguirem posant negre sobre blanc a totes les irregularitats".



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.