El Cau Amic cerca nous socis i padrins per mantenir-se econòmicament

L'adopció dels gossos més vells és una de les prioritats de l'associació


  • Comparteix:

Voluntaris del Cau Amic donant informació a l'entrada de Jardiland / Foto: Cugat Mèdia

Voluntaris del Cau Amic donant informació a l'entrada de Jardiland / Foto: Cugat Mèdia

L'associació protectora d'animals Cau Amic ha celebrat aquest diumenge una jornada informativa i d'adopció a Jardiland amb l'objectiu de conscienciar i promocionar la importància de l'adopció i donar una oportunitat més als seus gossos i gats. El cap d'adopcions i voluntaris, Francesc Codoñés, més conegut com a 'Francesc el del Cau Amic', ha destacat la importància de la jornada. 'És molt important aquest dia, perquè la gent té contacte directe amb els gossos, estem fora del refugi i podem explicar molt millor la tasca que fem'.

La jornada d'adopció també tenia com a objectiu la recaptació, ja que actualment el Cau Amic està en moments complicats econòmicament. "Necessitem ajuda per molt petita que sigui, sobretot en l'àmbit econòmic. Estem passant moments molt complicats a causa de la pandèmia. Vam perdre molts socis, perquè la gent es quedava sense feina i això ha repercutit molt a totes les protectores", ha explicat en Francesc. A més, també ha remarcat la necessitat que la població es conscienciï sobre la seva situació, "les persones no són conscients que nosaltres ens hem quedat sense ingressos i tenim despeses que han augmentat molt més".

El Cau Amic ha disposat dues paradetes a la botiga, una a l'entrada i l'altre a la sortida. A l'entrada, es donava informació sobre els 'Teamers' mitjançant un punt de llibre. El 'Teaming' és una eina per realitzar captacions d'1 euro al mes que aniran destinades íntegrament a l'associació. A la sortida, hi havia la paradeta on es donava tota la informació relacionada amb el voluntariat i, sobretot, l'adopció, els socis i els apadrinaments que són el que els interessa més en aquests moments. També es podien comprar treballs manuals fets per una voluntària, samarretes i loteria. Tota la recaptació anirà destinada al manteniment dels animals, tant de gats com gossos, als veterinaris i a les despeses del refugi com la reparació de gàbies.

Actualment, cuiden entre 25 i 30 gossos i gestionen unes quinze o setze colònies de gats que majoritàriament estan formades per set individus, tot i que, poden arribar fins als dotze. Francesc ha explicat que necessiten molts recursos pel manteniment del menjar i els veterinaris i, malgrat que reben ajudes de l'administració, no són suficients. Per sort, la protectora compta amb molts voluntaris santcugatencs i sempre estan disposats a rebre noves mans que vulguin ajudar, ja que són necessàries. "Tenim un equip molt bo de voluntaris i, de fet, avui hem mobilitzat a unes vint persones", ha explicat. També ha valorat positivament la feina dels que no han pogut ser-hi, ja que s'han quedat cuidant a la resta de gossos de la protectora.

Aquest any el refugi també té com a prioritat l'adopció dels gossos més vells, però la seva situació és complicada, ja que són mal considerats com 'gossos potencialment perillosos'. Francesc ha recalcat que no vol dir que siguin així. Per altra banda, també s'ha fet una xerrada online titulada 'L'acollida del teus gos a casa. Preparat per l'arribada del nou membre de la família?' impartida per l'Ana Rodríguez de Bicos de Can. La xerrada s'ha focalitzat en l'arribada del gos els primers dies a casa.






Francesc Codoñés

Donar l'oportunitat sobretot als gossos i gats que tenim i també promoure i promocionar que hi hagi més adopcions. És molt important aquest dia, perquè la gent té contacte directe amb els gossos, estem fora del refugi i podem explicar millor la tasca que fem durant tot l'any.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.