Valldoreix i el barri de Sol i Aire, amb la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

La vila i el barri santcugatenc han organitzat una neteja de brossa per l'entorn natural


  • Comparteix:

Fotografia de família de les persones que han participat en el #TrashtagValldoreix / Foto: EMD de Valldoreix

Fotografia de família de les persones que han participat en el #TrashtagValldoreix / Foto: EMD de Valldoreix

Valldoreix i el barri de Sol i Aire s'han adherit aquest diumenge a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que entre aquest dissabte i el pròxim diumenge 28 de novembre planteja accions de sensibilització sobre la prevenció de residus arreu del continent.

A Valldoreix ho han fet amb el #TrashtagValldoreix, en què el Consell Sectorial de Medi Ambient ha proposat netejar l'entorn del torrent de Cant Badal. Segons ha explicat la vocal de Medi Ambient de l'EMD de Valldoreix, Susana Herrada, hi han participat una vintena de persones que plegades han pogut fer molta feina. Igualment, ha explicat que hi ha coses que no han pogut recollir perquè eren massa grans: "fins i tot hem recollit una roda de tractor, i n'hem trobat tres més que s'han de recollir, però no teníem prou força. Amb força humana no era possible recollir moltes coses perquè estaven molt enterrades". També ha manifestat que han detectat un abocador que no coneixien a Cant Badal.

Al barri de Sol i Aire, l'Associació de Veïns i Veïnes ha fet el mateix, on s'han recollit 529 kg d'escombraries amb el 'Clean-up Day'. La presidenta de l'associació, Carolina Oliva, s'ha mostrat molt satisfeta de com ha anat l'activitat i dels esforços que s'han unificat. Oliva ha destacat que d'entre les més de 50 persones que hi han participat, n'hi havia d'entre cinc i noranta anys, i ha fet una crida a la responsabilitat motivada per la quantitat de brossa que han trobat: "és increïble i cal ser una mica conscients, i sobretot pensar que tots tenim part de responsabilitat en la neteja".

Algunes de les persones que han participat en l'activitat / Foto: Associació de Veïns i Veïnes de Sol i Aire
Algunes de les persones que han participat en l'activitat / Foto: Associació de Veïns i Veïnes de Sol i Aire





Susana Herrada

Hem recollit una roda de tractor, i n'hem trobat tres més que s'han de recollir, però no teníem prou força. Amb força humana no era possible recollir moltes coses perquè estaven molt enterrades. Però bé, força deixalles

Carolina Oliva

És increïble i cal ser una mica conscients, i sobretot pensar que tots tenim part de responsabilitat en la neteja



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.