L'Associació de propietaris de Torre Negra xifra en 7 milions d'euros la compra i rehabilitació de la masia

L'Ajuntament i els propietaris confirmen el preu de compra de la finca per 2,8 milions d'euros, i que encara no han calculat el de la reforma


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de Torre Negra / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu de Torre Negra / Foto: Cugat Mèdia

L'Associació de Veïns de Sant Cugat Propietaris de Torre Negra estima que el cost de compra, rehabilitació i adequació de la masia de Torre Negra podria arribar als 7 milions d'euros. De fet, l'Ajuntament ho té tot a punt per adquirir les més de 80 hectàrees, inclosa la masia, per 2,8 milions d'euros, una xifra que des de l'entitat posen en dubte i valoren en un mínim de 3 milions d'euros. Consultats per Cugat Mèdia, tant els propietaris de la Torre Negra com l'Ajuntament afirmen que no hi ha cap novetat respecte al preu de compra. El consistori també explica que encara no ha quantificat el cost de la rehabilitació, que des de l'associació de propietaris calculen en 4 milions d'euros.

Inicialment, la família Rabadà -propietària de la finca- va posar a la venda la masia i els terrenys a diversos portals immobiliaris per un preu de 4,2 milions d'euros, que després es van rebaixar a 3,6, i finalment van acordar en 2,8 amb l'Ajuntament.

Amb aquestes xifres, el president de l'Associació de Veïns de Sant Cugat Propietaris de Torre Negra, Pere Feliu, considera que la "xifra real" de l'operació de Torre Negra serà d'uns 7 milions d'euros. Segons ha explicat, al preu de compra s'hi ha d'afegir el cost de la rehabilitació i de l'adequació, a més de condicionar els accessos.

Per la seva banda, la propietat ha assegurat a Cugat Mèdia que no hi ha "novetats" respecte al preu de compra, un fet que també ha confirmat l'Ajuntament, que té pressupostats 2,8 milions d'euros per aquesta adquisició, però que encara no ha quantificat el cost de la intervenció per donar-li un nou ús a l'immoble. De moment, la intenció del consistori és que abans d'acabar l'any l'operació de compra estigui aprovada pel ple.

La finca que comprarà l'Ajuntament inclou tres hectàrees dins el sector de Torre Negra, d'un total d'unes 165 hectàrees per les quals l'Ajuntament i diversos propietaris, entre ells Núñez i Navarro, mantenen un litigi judicial des de fa més de 20 anys. Després de diverses sentències i la denegació per part del govern municipal de les intencions constructives projectades pels propietaris, el sector de Torre Negra és sòl no urbanitzable.

L'Associació de propietaris, però, respecta la competència de l'Ajuntament per decidir el model urbanístic, però defensa els seus drets compensatoris. Segons Feliu, l'associació ha posat en diverses ocasions sobre la taula opcions per acabar amb el litigi com construir només a la zona on hi ha edificacions, compensar-los amb altres terrenys o adquirir el sector, una opció que pot arribar als 400 milions d'euros.


Pere Feliu

Nosaltres pensem que la propietat val 3 milions d'euros i rehabilitar-la 4 milions més. No hem vist mai el valor de la rehabilitació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.