La 'Canción sin Miedo' ressonarà diumenge a la Plaça Octavià

La cançó, original de l'artista mexicana Vivir Quintana, la interpretarà el cor format pel Grup de Dones Canción Sin Miedo de Sant Cugat


  • Comparteix:

Assaig del cor del Grup de Dones Canción Sin Miedo / Foto: Grup de Dones Canción Sin Miedo

Assaig del cor del Grup de Dones Canción Sin Miedo / Foto: Grup de Dones Canción Sin Miedo

La 'Canción sin Miedo' de l'artista mexicana Vivir Quintana ressonarà diumenge 28 de novembre a la Plaça Octavià (12 h). El cor, format per un centenar de dones del Grup de Dones Canción Sin Miedo de Sant Cugat, interpretarà la cançó en una versió pròpia que compta de dues parts. La primera part és com l'original i a la segona hi posen els noms reals de dones catalanes que han estat víctimes de feminicidis l'últim any per tal de 'fer-la seva'. El cor anirà acompanyat per una batucada a càrrec del grup de percussió de dones Mamatraka i per la traducció simultània a la llengua de signes en català de Núria Bustamante.

Miriam Filella, membre del Grup de Dones Canción Sin Miedo Sant Cugat, ha explicat a Cugat Mèdia que aquest acte és la "culminació" de les accions que han anat creant aquest grup de dones al llarg de l'any. Aquestes han sigut la creació d'un vídeo, publicat el 19 de novembre, per fer-lo arribar a les dones mexicanes i a tot el món, la projecció del documental 'Las tres muertes de Marisela Escobedo' a la Casa de Cultura de Sant Cugat dijous 25 de novembre i la creació de material educatiu que enviaran a les escoles per tal que es pugui treballar amb els joves la qüestió de les violències masclistes.



L'acte final, amb el qual acaba el projecte, és la cantada d'aquest diumenge. Filella ha explicat que parla en nom de totes al dir que se senten molt emocionades i contentes de com ha anat creixent el projecte i com s'ha consolidat. Afirma que "és un crit radical contra les violències masclistes". Filella convida a totes les persones que assisteixin a l'acte a acompanyar-les a l'hora de cantar, ja que "lluitar contra les violències masclistes no és només una qüestió de dones sinó de totes les persones" i que només així pot erradicar-se.

El projecte 'Canción Sin Miedo' com a tal acaba perquè el propòsit pel qual es va crear era la cantada. A partir d'aquí, Filella ha assegurat que han sortit moltes iniciatives i moltes dones amb ganes de lluita i amb ganes de treballar conjuntament.





Miriam Filella

Lluitar contra les violències masclistes no és només una qüestió de dones si no és una qüestió de totes les persones i que només així podrem erradicar-la. Per tant el dia 28, el diumenge, no només voldrem cantar nosaltres sinó que convidarem a tothom a cantar-ho perquè és un repte, una responsabilitat de totes les persones.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.