L'AFA La Mirada posa sobre la taula les peticions 'mínimes' mentre esperen el nou edifici

Reclamen 600 metres quadrats més de mòduls, un nou pati amb una part coberta i cuina pròpia


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'una protesta de famílies de l'escola La Mirada / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu d'una protesta de famílies de l'escola La Mirada / Foto: Cugat Mèdia

L'Associació de Famílies d'Alumnes (AFA) de l'escola La Mirada ha fet arribar a l'Ajuntament i al departament d'Ensenyament les seves peticions per poder garantir el projecte educatiu fins que estigui enllestit el nou edifici, que de moment no serà abans del gener del 2024. Això inclou 600 metres quadrats més de mòduls, una zona delimitada per a pati, la coberta de la pista esportiva que està projectada i cuina pròpia; espais que consideren 'els mínims necessaris' per poder fer front a la provisionalitat amb què es troben des de fa més de cinc anys mentre el centre va creixent en alumnat.

L'AFA ha fet arribar aquestes reclamacions en una reunió amb representants de l'Ajuntament, del departament d'Ensenyament i del mateix centre, després que totes les parts acordessin crear una comissió de seguiment.

El secretari de l'AFA, Carles Mercader, ha explicat a Cugat Mèdia que l'Ajuntament està estudiant les seves propostes, que busquen "poder dur a terme el projecte educatiu". Això passa per instal·lar 600 metres quadrats més de mòduls i per habilitar altres zones de pati, previsiblement a la zona de parc. En aquest cas, des de les famílies reclamen que sigui un espai tancat i delimitat, que es pugui obrir al barri fora de l'horari lectiu, ja que inclou els parcs infantils de davant La Mirada.

En aquesta mateixa zona, està projectada una pista esportiva, per a la qual des de l'AFA demanen que s'instal·lin carpes provisionals per garantir que els alumnes puguin sortir al pati els dies de pluja.

A més, reclamen una cuina pròpia en un local o mòdul. Mercader ha explicat que el 92% dels alumnes és usuari del servei de menjador, que ara es presta des de les cuines d'altres centres públics de la ciutat, fet que comporta que estiguin "tensades". De fet, el preu per dia és de 6,55 euros per alumne, per sobre dels 6,33 que marca la Generalitat. Un sobrecost que des de l'AFA consideren que hauria d'estar subvencionat per l'administració.

L'AFA està a l'espera de veure com es concreten aquestes peticions, ja que el centre provisional haurà de fer front, com a mínim, a dos cursos més abans no tenir el nou edifici, que es construirà al parc del Bosc de Volpelleres. De moment, la previsió de l'Ajuntament és tenir enllestida la licitació de la nova escola abans d'acabar l'any.


Carles Mercader

Com ningú s'atreveix a signar quan serà, hem de treballar el mentrestant. Si no podem assegurar quan estarà, hem d'assegurar el mentrestant. I si no pot ser, s'ha d'explicar a les famílies.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.