'Torna el Nadal a Sant Cugat' amb més de 370 activitats per a petits i grans

El programa combina novetats, com un espai per als joves i una app de Nadal, amb els clàssics, com l'Envelat, el quinto i les cavalcades reials


  • Comparteix:

Amb el lema 'Torna el Nadal a Sant Cugat' s'ha presentat, aquest dimarts, el programa d'activitats nadalenques d'enguany. Després de l'aturada obligada per la pandèmia, arriba un programa amb més de 370 activitats, entre les quals destaca la tornada de l'Envelat, de les Fires de Nadal i Reis i de les Cavalcades, així com el manteniment del Campament Reial, que es va estrenar l'any passat, i la incorporació del Parc Jove, una app de Nadal i els fanalets per acompanyar el recorregut dels Reis d'Orient per la ciutat.


CONSULTA AQUÍ EL PROGRAMA COMPLET

L'Ajuntament i una cinquantena d'entitats han fet possible aquest programa amb desenes de propostes presencials que s'allargaran fins al 9 de gener. La reserva d'entrades i invitacions, que no serà obligatòria en la majoria d'activitats, es podrà fer a partir de les 20 h del dia 2 de desembre, des de santcugat.cat i l'APP Nadal a Sant Cugat, que es podrà descarregar a partir del mateix dia 2.

Un espai dedicat al jovent
Una de les principals novetats és el Parc Jove, un espai instal·lat al parc de Ramon Barnils que aglutinarà més de 80 activitats per a joves, principalment de 12 a 17 anys. En aquest espai s'hi desenvoluparan concerts, espectacles, tallers de tota mena, jocs d'enginy i similars i circuits. També hi haurà un espai amb 'foodtrucks' i varietat gastronòmica.

Torna l'Envelat
Després de dos anys, torna l'Envelat i, en aquest cas, en una nova ubicació: el parc de Can Vernet. La carpa nadalenca acollirà més de 100 activitats, dirigides principalment a infants de 0 a 12 anys, entre el 27 de desembre i el 4 de gener. Espectacles, jocs, esports i figures inflables seran les atraccions principals d'aquest espai emblemàtic.

La nit més màgica
Tornen les cavalcades, però també es manté el Campament Reial, així que l'experiència dels infants amb els Reis Mags s'allargarà al màxim. Els patges i patgesses recolliran les cartes i els desitjos dels santcugatencs els dies 3 i 4 de gener al Claustre del Monestir i, el dia 5, els Reis Mags arribaran a la plaça d'Octavià. Com arribaran no se sabrà fins a l'últim moment, tot i que des de l'Ajuntament han avançat que, en helicòpter, no serà.

Pessebres per a tots els gustos
El Pessebre Vivent de la Parròquia canvia de format i, enguany, serà un espectacle en un sol espai escènic. La nit del 24, doncs, la plaça de l'Om acollirà un espectacle que combinarà la representació de nadales i d'escenes teatrals, en directe.

Un segon pessebre, en aquest cas de figures de fusta, es podrà veure, per primera vegada, al claustró del Museu de Sant Cugat, gràcies a la col·laboració de l'Agrupació de Pessebristes de Sant Cugat, l'Ateneu Santcugatenc i l'Escola Santa Isabel.

20 anys de Pedra i sang
L'emblemàtic espectacle santcugatenc de Nadal torna a la Sala Capitular, la seva ubicació idònia, després de la reubicació de l'any passat per complir amb les restriccions de la pandèmia. Se celebraran un total de sis funcions, entre el 25 i el 28 de desembre.

I, per acabar, també tornarà el tradicional Quinto, les activitats a tots els barris, les campanades de Cap d'Any a la plaça d'Octavià i la Cursa del Gall, entre d'altres.




Mireia Ingla

El Nadal interpel·la tothom i volem que arribi a tothom, per això farem un Nadal molt descentralitzat, que arribarà als districtes. També com a novetat tenim una aplicació que ens permetrà consultar totes les activitats.

Esther Madrona

Hi ha algunes activitats que requereixen reserva, però moltes d'altres no. A través de l'aplicació podrem portar sempre el programa a la butxaca.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.