Nou protocol per fer les batudes de caça a Collserola 'més segures'

Més informació, senyalització i la dignificació de les peces de caça són algunes de les mesures recollides


  • Comparteix:

Senyalització de batudes a Collserola/ Foto: Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Senyalització de batudes a Collserola/ Foto: Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Neix un nou protocol per incrementar la seguretat en les batudes de caça que es realitzin a Collserola i a 10 espais naturals protegits més de les comarques de Barcelona i Catalunya central. El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha acordat amb la Diputació de Barcelona i la Federació Catalana de Caça una sèrie de mesures per reforçar la protecció i evitar accidents. Segons el document, s'haurà d'informar prèviament a tots els usuaris quan hi hagi batuda i fer difusió a les xarxes socials, s'hauran de senyalitzar els accessos i es requerirà la presència de personal informador sobre el terreny, segons ha explicat el Govern de la Generalitat en un comunicat.

El protocol també diu que les batudes s'hauran de planificar fora dels llocs més concorreguts, que es farà promoció de bones pràctiques de caça i que es dignificaran les peces caçades fomentant el seu component gastronòmic. Algunes d'aquestes accions ja estan funcionant per iniciativa dels parcs i dels caçadors per tal que les batudes siguin tan segures com sigui possible. A més, el comunicat recorda que l'ús d'armes de foc obliga a extremar les precaucions per evitar incidents quan la caça coincideix amb altres activitats de lleure.

S'estima que a Catalunya es realitzen prop de 10 mil batudes cada temporada amb la participació de més de 20 caçadors per batuda i més de 20 gossos cadascuna. Una de les funcions principals de la caça és controlar la sobrepoblació d'espècies com el porc senglar que, segons diu el comunicat, provoca pèrdues econòmiques al sector primari i accidents de trànsit, fins i tot amb víctimes mortals. És per això que, realitzar les batudes en millors condicions permetrà un augment de la seva eficàcia i permetrà reduir les poblacions d'aquests animals a Collserola i a la resta de parcs de Catalunya.

Precisament aquest dilluns la Universitat Autònoma de Barcelona ha donat a conèixer el resultat d'un estudi en què es constata que injectar vacunes per esterilitzar els senglars és una eina que funciona per reduir-ne la població, sobretot si s'utilitza en exemplars joves.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.