Esther Madrona: 'Aquest any els Reis faran una aparició màgica a la plaça d'Octavià'

La tinenta d'alcaldia de Cultura explica a Cugat Mèdia els canvis profunds de la Cavalcada de Reis i les altres novetats de Nadal a Sant Cugat


  • Comparteix:

Sant Cugat torna a respirar ambient de Nadal. Molts dels actes tradicionals tornaran aquest any després d'un 2020 massa 'trist', però també s'hi incorporen algunes novetats com el Parc Jove, i alguns canvis que l'equip de govern tenia al cap de fa temps, com un nou model de Cavalcada de Reis. La tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, explica a Cugat Mèdia com seran les festes a la ciutat, si la Covid-19 ho permet, i si no ho permet, tenen un pla B.



"Estem preparats per adaptar les activitats que facin falta, si acaba fent falta. Intentem, malgrat tot, ser el màxim d'optimistes possibles. I si hi ha alguna nova normativa que s'hagi d'aplicar d'últim moment, evidentment ho farem i celebrarem el Nadal de la millor manera possible", afirma la regidora.

370 ACTIVITATS PER NADAL A SANT CUGAT

Una de les activitats nadalenques que més esperen els santcugatencs és la Cavalcada de Reis, i aquest any torna amb moltes novetats. Madrona ha recordat que els Reis ja no arribaran amb helicòpter, però no ha volgut avançar com ho faran: "els Reis faran una aparició màgica a la plaça d'Octavià". També canviarà el recorregut, que passarà per carrers més amples -"per seguretat pròpia i la imposada per la pandèmia"- que revelaran més endavant.

Un tram especial per a infants amb TEA
Una altra de les novetats destacades és que un tram del recorregut dels Reis serà adaptat per a infants amb trastorn de l'espectre autista. "Abaixarem la música, les llums també i no hi haurà elements estrambòtics. El mateix passarà a l'Envelat, que reservarem unes cadires lluny dels altaveus", ha explicat Madrona.

Sense concurs de carrosses
L'altre gran canvi de la Cavalcada és que ja no es farà el concurs per la millor carrossa per passar a un concepte diferent: "De la mà dels Amics dels Veterans de la Penya Regalèssia hem aconseguit la implicació de totes les entitats que participen i que totes entenguin que els que oferim és un espectacle per a la gent. Els hem encarregat que construeixin un discurs de la primera carrossa fins a l'última que ens agradarà molt".

COM PUC RESERVAR ENTRADES?

Moltes de les activitats d'aquest Nadal, en especial les que es facin en espais tancats, caldrà reservar entrades prèviament, tot i que seran gratuïtes. Igual que per la Festa Major, l'Ajuntament activarà aquest dijous una aplicació per al mòbil on es podrà consultar l'agenda de totes les activitats amb diferents filtres, es podran guardar actes a una carpeta de 'favorits', i es podran reservar entrades directament. L'app i les entrades estaran disponibles a partir d'aquest dijous 2 de desembre a les 20 hores.

Activitats per a joves
Esther Madrona ha explicat que un dels espais li fa més il·lusió estrenar aquest Nadal és el Parc Jove: "Teníem ganes de trencar amb allò que el Nadal està fent només per als infants, i que hi ha un sector molt gran, que són els joves, d'11 a 18 anys, que de cop queden penjats". És per això que en aquest Parc Jove hi haurà tallers, espectacles, esports i foodtrucks adaptat en aquesta franja d'edat, "Una franja molt complicada perquè a nosaltres ens costa saber què volen i a ells mateixos els costa saber què volen", afegeix Madrona.




Esther Madrona

Estem preparats per adaptar les activitats que facin falta, si acaben fent falta. Intentem, malgrat tot, ser el màxim d'optimistes possibles. L'any passat vam tenir un Nadal que va ser de tot menys Nadal, i tenim tota la il·lusió posada que sigui el més similar possible al de 2019.

Esther Madrona

Hem aconseguit la implicació de totes les entitats que participen i que totes entenguin que els que oferim és un espectacle per a la gent. Els hem encarregat que construeixin un discurs de la primera carrossa fins a la última que ens agradarà molt.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.