Xavi López (usuari Jeroni de Moragas): 'M'encantaria viure a un pis semitutelat'

Aquest divendres es commemora el Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional


  • Comparteix:

Xavier Torrent (esquerra) i Xavi Lòpez (dreta) juntament amb Carme Reverte / Foto: Cugat Mèdia

Xavier Torrent (esquerra) i Xavi Lòpez (dreta) juntament amb Carme Reverte / Foto: Cugat Mèdia

Entitats de Sant Cugat com Acompanya'm o el Taller Jeroni de Moragas reclamen més atenció per a les persones i famílies. És la crida que fan amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional, que es commemora aquest divendres, 3 de desembre. En una entrevista al programa 'Connectats', el president d'Acompanya'm, Ferran Felius, ha lamentat la manca de suport de les administracions tant en l'àmbit d'ocupació com el d'habitatges tutelats. També han passat pel programa dos usuaris del Taller Jeroni de Moragas, Xavier Torres i Xavi López i una usuària d'Acompanya'm, Anna Fernández, mare d'un fill de 24 anys amb diversitat funcional.

ESCOLTA-HO

Torres té 24 anys i treballa com a personal de neteja per a l'entitat amb seu a Valldoreix i es marca com a objectiu poder fer tasques de jardiner. Per la seva banda, López, de 28 anys, viu en un pis tutelat per l'associació i aspira a poder assentar-se en un habitatge semitutelat.

Fernández, que viu al Prat de Llobregat, però que és usuària d'Acompanya'm, ha explicat com l'entitat santcugatenca els hi ha ajudat a solucionar les situacions complicades que es generaven al seu habitatge.

Reclamacions
Felius ha demanat que es treballi per resoldre la demora que hi ha en les llistes d'espera per obtenir una plaça residencial. El president d'Acompanya'm apunta que hi ha més de 3.000 persones afectades "amb caràcter d'urgència" per aquesta situació.

Felius també fa referència a les necessitats que tenen les famílies amb fills amb diversitat funcional, en diferents àmbits. El primer és l'emocional, per ajudar a adaptar les seves vides. El segon és l'àmbit administratiu, on se'ls ajuda a aconseguir ajuts o reconeixements. Per últim, l'àmbit de la informació, on a través de xerrades i tallers parlen amb les famílies sobre diferents temes, com la sexualitat, el dret a tenir lleure, a practicar esports o el dret a decidir.






Ferran Felius

Ara mateix, una de les reivindicacions són les llistes d'espera. Hi ha més de 3.000 persones que estan esperant una plaça residencial amb caràcter d'urgència.

Anna Fernández

Nosaltres vam veure, amb els consells que ens vam donar des d'Acompanya'm, que demanar ajut per continuar tenint cura del nostre fill, era el més sincer i honest que podíem fer en aquell moment.

Xavier Torres

Jo en un futur, ho he estat pensant, em veig de jardiner, però això també necessita un procés bastant gran, formar-te com a jardiner.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.