Els veïns del barri de Sant Francesc pregunten a l'alcaldessa en el primer 'Línia Directa' a l'exterior

Mireia Ingla respon al problema de les rates, la manca de caixers automàtics, la brutícia i a la inquietud amb el projecte Ragull Centre


  • Comparteix:

El programa 'Línia Directa' amb l'alcaldessa de Cugat Mèdia canvia de format i surt al carrer. Cada dos mesos el mitjà públic de la ciutat acompanyarà l'alcaldessa per un barri diferent i parlarà amb els seus veïns per escoltar, i respondre, les seves inquietuds i preocupacions. En aquesta primera edició el barri escollit ha sigut el de Sant Francesc-Monestir, en el qual Mireia Ingla, en una trobada amb veïns al Xalet Negre, parla del projecte d'habitatges Ragull Centre, però també del pla que aplicaran per solucionar el problema de les rates, de la manca de caixers automàtics, de les llambordes que ballen a l'avinguda Cerdanyola o de la brutícia a les zones de contenidors de brossa.



L'alcaldessa Mireia Ingla ha respost tots els dubtes i preguntes dels veïns i veïnes del barri de Sant Francesc-Monestir, i els que no ha pogut, s'ha compromès a fer-ho com més aviat millor.

Toni Gual, president de l'Associació de Comerciants del barri, ha preguntat si l'Ajuntament pot fer alguna cosa que evitar que desaparegui el darrer caixer automàtic de la zona. Ingla ha dit que tornarà a parlar amb Caixabank com ja ho van fer quan van tancar la darrera oficina i van aconseguir que almenys el caixer es quedés, tot i ser conscient que sent una empresa privada poden negar-s'hi.

La veïna del carrer Abat Escarré Merche Lagunas li ha tret un tema que fa temps que preocupa molt al barri, que són les rates que hi ha en algunes zones, com la de casa seva. Aquí l'alcaldessa ha sigut contundent amb la resposta i ha admès que amb el que estaven fent fins ara no era suficient. "Hem contractat una nova empresa i hem posat més recursos perquè facin més intervencions a l'hora. Perquè les actuacions puntuals que fèiem no eren efectives. Espero que ben aviat vegeu els resultats perquè farem actuacions a diferents llocs del barri", ha dit.

Foto: Cugat Mèdia
Un moment del Línia Directa amb els veïns i veïnes de Sant Francesc al Xalet Negre / Foto: Cugat Mèdia


Rebeca Galán, de la Xarxa Monestir-Sant Francesc, volia saber si estava previst posar zona verda d'aparcament al barri, i li ha respost que sí. Ingla ha explicat que fins ara no ho podien fer perquè no estava aprovat el reglament de les zones d'aparcament, però el ple de novembre va aprovar el nou i ara ja es poden plantejar quines zones de la ciutat en necessiten, com Sant Francesc, i en quines no i el la poden treure.

Galán també ha demanat en quin punt està el projecte Ragull Centre, i l'alcaldessa ha respost que està prevista una reunió amb els veïns per explicar-los els canvis que ha fet l'ajuntament respecte al projecte inicial. Aquest Línia Directa es va gravar abans que aquesta reunió es produís, i els veïns ja saben els canvis que l'Ajuntament hi ha introduït, com la reducció de l'alçada dels blocs de pisos. Ingla, però, he entonat el mea culpa: "Ja vaig dir que l'alçada, el que ja va generar més malestar [11 plantes], no seria un problema; potser no vam estar encertats i ho hem de reconèixer".

Una altra veïna, Núria Bosch, li ha preguntat per les llambordes de la nova avinguda Cerdanyola vianantitzada que no estan ben fixades i ballen, cosa que Ingla ha respost que donarà l'ordre perquè ho revisin. Bosch també volia saber si podien fer alguna cosa amb el paviment de l'entorn del Monestir perquè quan plou o hi ha humitat provoca relliscades. L'alcaldessa ha dit que n'és conscient i també ho pateix, i que preguntarà si es pot solucionar d'alguna manera, conscient que no es podran substituir. I respecte a la brutícia de les zones dels contenidors, Ingla ha explicat que "estem fent un reforç de la neteja perquè no s'acumuli tanta brutícia, i ara vindrem cap a Sant Francesc", i ha afegit que "la recollida de residus ha de respondre a la demanda, però a vegades la ciutat creix més ràpid que el temps per adaptar-hi la recollida".

Hi ha hagut moltes preguntes sense resposta a les quals l'alcaldessa s'ha compromès a buscar-la i traslladar-la als interessats. Algunes d'aquestes han sigut sobre els sorolls que fan les pistes esportives de Sant Francesc; un lloc de culte més gran per a la comunitat musulmana, quan es faran els dos projectes participatius aprovats de l'institut Pla Farreras -la Vinya de la Quima i les taules de ping pong-; les voreres aixecades i els escocells tapats del carrer d'Abat Escarré; o l'excés de velocitat al carrer de Pau VI, entre d'altres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.