Mossos i Policies Locals reforçaran les inspeccions aleatòries per garantir el compliment del certificat Covid

El Govern ha demanat allargar l'ús del passaport Covid 15 dies més


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: ACN

Imatge d'arxiu / Foto: ACN

El Govern ha demanat allargar l'obligatorietat de l'ús del passaport Covid a l'interior de la restauració, als gimnasos, les residències de gent gran, l'oci nocturn i les activitats culturals amb públic dret i possibilitat de ball 15 dies més, una decisió que ha d'avalar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Tot i això, de moment no preveu aplicar noves restriccions. Així ho ha explicat la portaveu, Patrícia Plaja, durant la roda de premsa posterior al Consell Executiu, on ha informat que Mossos i Policies Locals es coordinaran per reforçar, a partir de les properes hores, les inspeccions aleatòries per garantir el compliment del certificat covid als recintes on ara és obligatori presentar-lo.

Sobre la implementació del passaport covid a la restauració, gimnasos i residències, Plaja ha explicat que les inspeccions es faran de la mateixa manera que amb l'oci nocturn. En primer lloc els agents policials fan tasques d'informació i divulgació -la setmana passada-, i a partir d'ara es faran controls aleatoris per garantir-ne el compliment.

En cas que el TSJC autoritzi l'ampliació de la mesura, entrarà en vigor aquest divendres i tindrà una vigència de 14 dies.

D'altra banda, el Govern no recomanarà que la ciutadania eviti celebrar àpats durant les festes nadalenques, tot i que Plaja sí que ha fet una cridar a "minimitzar riscos". La portaveu ha insistit en la importància de la vacunació contra la covid-19. Plaja ha advertit que s'han complert les previsions i que s'augura que els propers dies encara augmentin més els contagis i les persones ingressades als hospitals: "A curt termini continuarem a l'alça", ha afegit.

La portaveu també ha constatat que si avui dia Catalunya no està "immersa en un forat negre" i es pot fer una certa rutina diària "menys condicionada" pel virus que a l'inici de la pandèmia és gràcies a les vacunes. Plaja ha reiterat que vacunar-se és un "exercici de responsabilitat i de solidaritat col·lectiva". Així mateix, ha conclòs que és "incomprensible" que hi hagi gent que "dediqui esforços a sembrar confusió" davant la "necessitat de la vacuna".



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.