Els infants de 5 a 11 anys rebran dues dosis adaptades de Pfizer a partir del 15 de desembre

Es pot demanar cita a partir de la setmana vinent per a qualsevol infant


  • Comparteix:

Tot a punt per a la vacunació dels nens i nenes de 5 a 11 anys / Foto: ACN

Tot a punt per a la vacunació dels nens i nenes de 5 a 11 anys / Foto: ACN

La vacunació contra la Covid-19 en infants començarà el 15 de desembre i es farà als punts de vacunació, no a les escoles. Els infants rebran dues dosis de Pfizer separades per vuit setmanes, tot i que és una versió adaptada de la vacuna corresponent a una tercera part de la que s'administra als adults. Estan cridats tots els menors entre els 5 i els 11 anys. Caldrà cita prèvia, que s'obrirà a partir de la setmana vinent a través del canal de Salut.

El membre del consell científic assessor de Covid-19 i pediatra, Toni Soriano, ha explicat aquest dijous que els infants rebran una vacuna amb la mateixa composició que la dels adults. És a dir, una vacuna que activa els anticossos, però que no es queda a l'organisme, es descompon després de preparar el cos per a la possible infecció.

En aquest sentit, ha recordat que es tracta de vacunes "segures i eficaces" que han rebut el vistiplau de les agències de medicaments. De fet, ha concretat, no s'han notificat efectes adversos greus en menors en aquells països que ja han iniciat la vacunació en aquesta franja.

Així, la campanya de vacunació s'amplia als infants entre els 5 i 11 anys, que rebran també dues dosis, però adaptades. En el cas dels menors que ja hagin passat la Covid-19, rebran una sola dosi per completar la immunització. Per als infants que compleixin els 12 anys entre les dues dosis, rebran una primera amb formulació infantil i una segona d'adult. En cas de no anar amb els pares, caldrà un consentiment informat.

Tot i que l'afectació del coronavirus en aquesta franja d'edat és lleu -representen el 6,6% dels casos de la cinquena onada-, des de Salut fan una crida a la vacunació. Catalunya rebrà aquest dilluns les primers 243.000 dosis infantils per iniciar la campanya i la segona remesa serà a principis de gener.

Des de l'inici de la pandèmia el març de 2020, a Catalunya s'han registrat 84 ingressos hospitalaris de menors d'entre els 5 i 11 anys, quatre dels quals han estat a l'UCI.

Situació actual de la Covid-19 a Catalunya
La incidència a Catalunya a set dies continua augmentant i se situa ja en els 217 punts. De fet, l'afectació en els menors de 9 anys és encara major i s'enfila fins als 364,4 punts. Això, ha concretat la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, té una "repercussió clara en l'atenció primària". En concret, els CAP han incrementat la seva activitat un 33,3% respecte a la setmana anterior, alhora que s'està registrant un augment en els ingressos i en els casos crítics.

Són encara xifres inferiors a fa un any, fet que demostra l'efecte de les vacunes, ha defensat Cabezas.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.