El Consell d'Infants reflexionarà sobre la desigualtat de gènere al seu entorn

L'alcaldessa ha traslladat l'encàrrec als infants, aquest dijous, durant la constitució del Consell


  • Comparteix:

Foto de família de l'acte de constitució del Consell d'Infants / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Foto de família de l'acte de constitució del Consell d'Infants / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

El Consell d'Infants d'aquest curs ha rebut l'encàrrec, per part de l'alcaldessa, de reflexionar sobre la igualtat entre nens i nenes. L'alcaldessa els ha explicat que, dins del projecte de coeducació que està desenvolupant l'Ajuntament a les escoles, 'també volem conèixer la perspectiva dels infants en relació amb els temes de gènere i de les discriminacions que perceben al seu entorn'.

Durant l'acte, que ha estat presidit per l'alcaldessa, Mireia Ingla, i la segona tinenta d'alcaldia, Núria Gibert, tots els consellers i conselleres han tingut l'oportunitat de presentar-se. A més, també s'han donat a conèixer els dos vicepresidents del consell, Berta Cortadellas i Bruno Wainsztein, que han estat escollits per sorteig.

L'alcaldessa ha animat la canalla a reflexionar sobre el tema en profunditat. "Només patim desigualtat les persones adultes? O també es poden detectar casos de desigualtat a les escoles? Hi ha actituds, rutines, esports o joguines que discriminen per gènere? És correcte això?", ha preguntat Ingla.

Per la seva banda, Núria Gibert ha assegurat que l'encàrrec que tenen els infants "és un tema que als regidors i regidores ens preocupa força" i ha felicitat els consellers per haver estat escollits com a representants pels seus companys. Finalment, Gibert ha remarcat la importància del Consell d'Infants, un òrgan que, segons ha dit, "per nosaltres és molt valuós i és una de les coses més maques que fem en aquest ple".

Així, els 34 infants de cinquè i sisè de primària de les escoles de Sant Cugat que han assistit, aquest dijous, a la constitució del Consell d'Infants, hauran de posar fil a l'agulla per poder aportar les seves conclusions a l'Ajuntament quan acabi el curs.





Mireia Ingla

On hi ha desigualtat? Només patim desigualtat les persones adultes? O també es poden detectar casos de desigualtat a les escoles? Hi ha actituds, rutines, esports o joguines que discriminen?




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.