Un panell instal·lat als Quatre Cantons informa sobre la contaminació produïda pel trànsit a Sant Cugat

El panell informatiu permet quantificar amb dades la implementació de la ZBE al municipi


  • Comparteix:

Els regidors Alba Gordó i Marco Simarro, a la presentació del panell / Foto: Cugat Mèdia

Els regidors Alba Gordó i Marco Simarro, a la presentació del panell / Foto: Cugat Mèdia

La ciutadania ja pot consultar la incidència que té a la ciutat la implementació de la Zona de Baixes Emissions (ZBE) gràcies a un panell que s'ha instal·lat a la plaça dels Quatre Cantons. El panell permet consultar les dades de contaminació atmosfèrica i contaminació acústica generada pel trànsit i recollida mitjançant sensors situats en diferents punts de la ciutat: la plaça dels Quatre Cantons, l'avinguda del Pla del Vinyet, el carrer de Santiago Rusiñol i el parc de Ramon Barnils.

L'objectiu de la iniciativa, que han presentat aquest dijous el regidor de Participació i Barris, Marco Simarro, i la regidora i comissionada per l'Emergència Climàtica, Alba Gordó, és recollir informació sobre els efectes contaminants del trànsit i quantificar, així, la incidència de la ZBE al municipi. A més, amb el panell informatiu de la plaça dels Quatre Cantons, també es pretén sensibilitzar la població sobre la necessitat de reduir l'ús del vehicle privat.

Les dades del panell informatiu s'aniran actualitzant periòdicament, tot i que la forma de visualització de les dades encara està en un període de proves i es podria modificar en els pròxims dies. Tota la informació també es podrà consultar pròximament des d'un apartat del web municipal.

La proposta va sorgir dels pressupostos participatius dels barris del centre, compta amb la col·laboració de l'empresa Aiguasol i està emmarcada dins de les accions del pla d'emergència climàtica de l'Ajuntament de Sant Cugat.




Marco Simarro

És un projecte que va molt en la línia de combatre l'emergència climàtica i, en aquest cas, és una proposta de sensibilització. En termes de quina és la qualitat de l'aire i la contaminació acústica, en alguns punts de la ciutat.

Alba Gordó

La idea és que amb aquest panell es podran visualitzar tant paràmetres de qualitat de l'aire com de soroll, i per tant, això també posa de manifest l'interès de la ciutadania per la bona qualitat de vida a Sant Cugat, i per tant la importància que això té i també l'encert de l'aposta d'aquest govern per tot el que té a veure amb aquestes polítiques.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.