S'obren les cites per a la vacunació contra la Covid-19 d'infants entre els 5 i els 11 anys

La vacunació començarà aquest dimecres als punts de vacunació


Temes relacionats

Tot el que cal saber sobre la vacunació contra la Covid-19 als infants de cinc a 11 anys (12/des/21)

Els infants de 5 a 11 anys rebran dues dosis adaptades de Pfizer a partir del 15 de desembre ( 9/des/21)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: ACN

Imatge d'arxiu / Foto: ACN

Les cites per a la vacunació d'infants entre els cinc i els 11 anys ja es poden reservar. La campanya per aquesta franja començarà aquest dimecres als punts de vacunació. Els infants rebran dues dosis de Pfizer separades per vuit setmanes, tot i que és una versió adaptada de la vacuna corresponent a una tercera part de la que s'administra als adults.

Com s'ha fet amb la resta de franges, la cita per a la vacunació es pot demanar a través del canal de Salut.

Els menors hauran d'anar acompanyats amb els pares o tutors legals, i en cas que no sigui així, és necessari un consentiment informat.

A Catalunya, fins als 13 anys no cal que presentin el certificat Covid per accedir a determinats espais tancats, però una vegada vacunats amb la pauta completa, se'ls aplicarà els mateixos protocols. És a dir, no caldrà que facin quarantena si el resultat és negatiu.

Els menors de nou anys són ara mateix el col·lectiu amb més incidència de la Covid-19. Des de la conselleria de Salut, recorden que les hospitalitzacions per Covid-19 en infants són poc freqüents, però la seva vacunació permet protegir també la resta de la població. Així mateix, també es posa de relleu que es tracta de vacunes segures i eficaces que han rebut el vistiplau de les agències de medicaments i de les quals no s'han notificat efectes adversos greus en menors en aquells països que ja han iniciat la vacunació en aquesta franja.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.