Els comerciants de Sant Cugat alerten de l'augment dels petits robatoris en grup

Sant Cugat Comerç diu que per Nadal és la pitjor època i per això reclama més ajuda policial

Societat

Publicat el 21/des/21 per Miguel De Antonio

Nadal és l'època de l'any on més robatoris es produeixen amb diferència. Els comerços de Sant Cugat Comerç veuen com en aquestes dates, el nombre de furts creix, principalment fet per grups de lladres. Acostumen a anar en parella, però a vegades van en grups de tres o quatre persones, i asseguren que busquen els productes de més valor econòmic i de fàcil accés. L'agrupació de comerços reclama més ajuda per part de la policia. Dos dels casos més recents han passat a la botiga El Cuquet i a El Celler de Llibres, i els dos han quedat registrats per les càmeres de seguretat dels dos comerços.

La campanya de Nadal és la més esperada per als comerciants, però al mateix temps és la més temuda pel nombre de robatoris, segons explica a Cugat Mèdia la presidenta de Sant Cugat Comerç i propietària de la botiga El Cuquet, Aïda Fernández. Apunta que "habitualment són dos, un que et despista i l'altre que et roba", encara que a vegades són tres o quatre persones. Assegura que van "bastant arreglats, la bossa de mà oberta, amb un carret de nadó; coses que no t'esperes". El seu modus operandi consisteix a distreure el botiguer mentre l'altre integrant aprofita i s'endú algun article de valor i fàcil d'agafar.

Malgrat que com a associació Sant Cugat Comerç no pot dotar de mesures de seguretat a les botigues que hi formen part, els comerciants col·laboren mútuament per així ajudar-se els uns als altres i poder prevenir furts explicant casos anteriors, comenta Aïda Fernández. Cada botiga compta amb les seves mesures de seguretat, moltes tenen càmeres de vídeo, però sovint no són suficients, afirma Fernández.

Robatori a El Cuquet
L'últim cas patent va succeir la setmana passada precisament a la botiga El Cuquet d'Aïda Fernández. Quatre persones van entrar al local, una va comprar una Coca-Cola com a mesura de distracció, dos lladres van fer de pantalla entre la caixera i el quart membre, i aquest va aprofitar per ficar dins la roba una caixa de Lacasitos d'1,5 quilos. Tota l'acció està gravada per les càmeres de seguretat del Cuquet, com es veu en el vídeo de la notícia.

Robatori al Celler de Llibres
Un altre cas similar és el que va passar el 26 de novembre a El Celler de Llibres. Segons explica el seu propietari, Pablo Giménez, uns dies abans els dos joves -d'uns 15 anys- que li van robar ja havien entrat a la botiga per fer preguntes però sense comprar res. El dia dels fets, a la botiga estava la seva dona sola, un d'ells va preguntar-li per un llibre que estava lluny del taulell, i llavors l'altre es va endur una guardiola solidària que hi havia allà. Quan la dona se'n va adonar, va tancar la porta amb el primer jove a dins, però va sortir-ne després d'un estira-i-arronsa. A la porta, però, hi havia dos agents de Protecció Civil, que el van detenir i el van portar a la comissaria de la Policia Local. Giménez explica que la guardiola no ha aparegut i els dos joves neguen els fets, malgrat que les càmeres de seguretat ho van gravar tot, també.




DECLARACIONS

Aïda Fernández

El que busquen és el producte de més valor la botiga, en el meu cas va ser una cosa de 25 euros que té molt valor, en altres botigues de roba acostumen a ser les peces de roba més cares, sempre van al més fàcil i al que té més valor.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Aïda Fernández

Normalment, són o dues o tres o 4 persones, més no. L'habitual són dos, una que et despista i l'altre que et roba, la part estranya va ser l'altre dia que van venir quatre persones, també ho fan, però és menys habitual, normalment són dos i sempre van amb la bossa de mà oberta, amb un carro de bebè, coses que no t'esperes.

Your browser doesn’t support HTML5 audio