L'Ajuntament de Sant Cugat se suma a la condemna de l'assassinat de la dona de Sant Joan les Fonts com a crim masclista

S'ha fet un minut de silenci en què han participat regidors d'ERC-MES, del PSC, de la CUP-PC i de Junts per Sant Cugat


  • Comparteix:

L'alcaldessa i els nou regidors que han participat en el  minut de silenci / Foto: Cugat Mèdia

L'alcaldessa i els nou regidors que han participat en el minut de silenci / Foto: Cugat Mèdia

L'Ajuntament de Sant Cugat ha convocat un minut de silenci aquest divendres a la plaça de la Vila per condemnar l'homicidi d'una dona a Sant Joan les Fonts. El gest arriba després que els Mossos d'Esquadra hagin confirmat que la mort d'aquesta dona a la Garrotxa és un cas de violència masclista, cosa que ha ratificat el departament d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat recordant que enguany ja són 13 les dones mortes per violència masclista a Catalunya.

L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha volgut destacar la importància que des de les institucions s'acompanyin les mostres com aquesta de "polítiques d'igualtat" i d'"una feina que s'ha de fer cada dia". "La visibilitzen amb aquest minut de silenci, perquè té el pes que té i és la manera que tenim de poder denunciar una situació tan bèstia com aquesta, però el compromís veritable d'una institució és tenir el compromís ferm de fer polítiques públiques en aquest sentit", ha afegit l'alcaldessa.

Cal recordar que la violència masclista pot ser física i sexual, però que també n'hi ha de psicològica i d'econòmica. Les persones que en pateixen poden recórrer al telèfon d'atenció 900 900 120.




Mireia Ingla

Aquesta és una feina que s'ha de fer cada dia. La visibilitzen amb aquest minut de silenci, perquè té el pes que té i és la manera que tenim de poder denunciar una situació tan bèstia com aquesta, però el compromís veritable d'una institució és tenir el compromís ferm de fer polítiques públiques en aquest sentit.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.