Noves restriccions: limitació de les trobades a 10 persones, retorn del toc de queda i tancament de l'oci nocturn

El TSJC ha de validar la proposta del Govern, que també preveu reduccions dels aforaments en restauració (50%) i comerç, gimnasos i cultura (70%)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del centre de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu del centre de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

El Govern prepara un nou paquet de mesures per frenar la sisena onada de la Covid-19, impulsada per la variant òmicron. L'executiu català, en una roda de premsa aquest dilluns al vespre, ha anunciat la intenció de recuperar la limitació a 10 persones en les trobades socials, el toc de queda (d'1 h a 6 h) i el tancament de l'oci nocturn. A més, tornaria la limitació d'aforaments: en el cas de la restauració, al 50% a l'interior dels locals (als exteriors, es mantindrà al 100%); en el cas del comerç, els gimnasos, l'esport federat i la cultura, del 70%. Si les mesures reben el vistiplau del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), començarien a aplicar-se la nit de dijous a divendres, just a les portes de les festes de Nadal.

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha avançat que malgrat el paquet de mesures, activitats com els casals de lleure de Nadal o les cavalcades de Reis es mantindran. Tampoc no hi haurà cap afectació sobre els centres escolars o universitaris. A més, la Generalitat recomana intensificar el teletreball, sobretot en el sector públic.

Des del Govern veuen clau "reduir la mobilitat i la interacció entre les persones que no són del mateix grup bombolla" per fer front a la situació sanitària, que està "pitjor que l'any passat a aquestes alçades". Amb tot plegat, l'executiu vol descongestionar el sistema sanitari.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.