L'oci nocturn reacciona a les noves mesures antiCovid: 'Han destrossat la millor setmana de l'any'

D'altra banda, els gimnasos es mostren flexibles davant del nou paquet de restriccions

Imatge d'arxiu d'una discoteca / Foto: ACN

Societat

Publicat el 21/des/21 per Acn / Maria Bragós

El sector de l'oci nocturn considera que el Govern 'ha destrossat la millor setmana de l'any'. Són declaracions del secretari general del Gremi d'Empresaris de Discoteques de Barcelona i Província, Ramon Mas, després que la Generalitat hagi anunciat noves restriccions per frenar l'expansió de la Covid-19. De fet, en roda de premsa aquest dimarts a la sala Luz de Gas, ha admès que no s'esperava mesures 'tan contundents'. Els empresaris del sector han criticat la falta de mesures alternatives i han xifrat en 50 milions d'euros les pèrdues a l'oci nocturn per Cap d'Any. També preveuen que les ajudes que es rebran seran 'insuficients' i que la situació per a les empreses serà 'molt complicada'. D'altra banda, dos gimnasos de Sant Cugat consultats per Cugat Mèdia, s'han mostrat conformats entenent que són mesures necessàries perquè la situació epidemiològica millori.

La mànager i entrenadora del gimnàs Curves de Sant Cugat, Loli Fernández, ha explicat que el gimnàs té un circuit on caben 22 dones alhora, i que des que van poder obrir després del primer confinament, van començar amb un aforament de sis persones. Després el van anar ampliant a vuit i a 10 progressivament. La darrera ampliació que van fer va ser d'11, que és el 50% de l'aforament. "Nosaltres, encara que es permetés l'aforament al 100%, no ho vam fer per la seguretat de totes. I va ser una bona decisió, perquè ara no ens afecta". Fernández afegeix que les clientes ho agraeixen: "Estan més tranquil·les. Venen a entrenar tranquil·les i es troben més segures". Igualment, diu que entén que la reducció de l'aforament pugui ser un inconvenient per altres gimnasos: "nosaltres som un gimnàs molt petit, però de cara als gimnasos més grans sí que ho veig un problema, perquè han obert la veda i ara l'han de tornar a tancar, i no sé com s'ho faran".

Un altre gimnàs de Sant Cugat és be24FIT. El club mànager d'aquest centre, Carles Janer, accepta les noves mesures: "Quan es fan mesures d'aquest caràcter, per un tema de seguretat de la ciutadania, hi hem d'estar a favor. Tot sigui per poder controlar la pandèmia i que el risc baixi". "Òbviament, per nosaltres és un hàndicap, tot i que són èpoques en què el flux de gent ha baixat una mica. No creiem que ens afecti moltíssim el tema del 70%". El que sí que veuen és que, com que són un gimnàs que està obert les 24 hores, de nit hauran de tancar per complir el toc de queda. Janer també afegeix que ara s'ha vist que el certificat Covid no ha estat suficient: "El tema és que ens contagiem, no és un tema de qui està vacunat. Potser s'hauria d'haver començat per aquí, controlant aforaments, si és la mesura que pot parar això". "Esperem que sigui una mesura temporal i que es pugui treure quan la cosa millori", conclouen des de be24FIT Sant Cugat.




DECLARACIONS

Loli Fernández

Nosaltres, encara que es permetés l'aforament al 100%, no ho vam fer per la seguretat de totes. I va ser una bona decisió, perquè ara no ens afecta.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Carles Janer

Quan es fan mesures d'aquest caràcter, per un tema de seguretat de la ciutadania, hi hem d'estar a favor. Tot sigui per poder controlar la pandèmia i que el risc baixi. Òbviament, per nosaltres és un hàndicap, tot i que són èpoques en què el flux de gent ha baixat una mica. No creiem que ens afecti moltíssim el tema del 70%.

Your browser doesn’t support HTML5 audio