Les escoles públiques d'infantil i primària obren les portes per donar a conèixer la seva oferta


  • Comparteix:

En els propers dies es distribuirà la Guia de l'Ensenyament a les famílies santcugatenques

En els propers dies es distribuirà la Guia de l'Ensenyament a les famílies santcugatenques

Els centres públics d'ensenyament infantil i primari de Sant Cugat celebraran a partir d'avui jornades de portes obertes per mostrar als pares i mares l'oferta educativa de la ciutat. Les visites permetran ampliar i contrastar la informació disponible a l'Oficina Municipal d'Informació Escolar i a la Guia de l'Ensenyament, que en els propers dies es distribuirà entre les famílies santcugatenques amb fills a partir dels 3 anys.

Entre avui i el 17 de març, els 10 centres públics d'educació infantil i primària de Sant Cugat obriran les seves portes per mostrar als pares i mares de la ciutat la diversitat i la qualitat de la seva oferta educativa. Les visites, que es faran sempre a partir de les 6 de la tarda, començaran pel CEIP Catalunya, de Mira-sol, i acabaran el 17 de març al CEIP Turó de Can Mates, el més recent de tots, ja que es va inaugurar el passat mes de setembre.

La tinent d'alcalde d'Educació, Àngels Solé, ha explicat que aquestes visites són profitoses, principalment, per als pares i mares que ja tenen decidit el centre que prefereixen o per aquells que dubten entre dues o tres opcions. L'escoltem.

Àngels Solé

Normalment hi participen pares i mares que tenen un interès explícit per una escola o que estan dubtant entre dues o tres.


A banda de les jornades de portes obertes, els pares i mares poden informar-se sobre tota l'oferta educativa de la ciutat a través d'altres mecanismes. Un d'ells és la Diada de l'Ensenyament Públic a Sant Cugat, que s'ha celebrat aquest diumenge. A més, en els propers dies s'editarà la Guia de l'Ensenyament, on es recullen tots els serveis i l'oferta de la totalitat dels centres educatius del municipi, i que en breu es farà arribar a les famílies que tinguin fills a partir dels 3 anys.

A més, Solé ha volgut recordar que el Servei d'Ensenyament de l'Ajuntament, ara reconvertit en Oficina Municipal d'Informació Escolar arran d'un decret de la Generalitat, proporciona als pares i mares informació molt extensa sobre els centres educatius, així com sobre les quotes de pagament als centres concertats i les activitats extraescolars.

Àngels Solé

El decret preveia, amb caràcter optatiu, la possibilitat de donar molta més informació, com les activitats extraescolars i les quotes. Nosaltres donem aquesta informació a l'Oficina des que va sortir el decret.


Solé ha recordat que l'Oficina Municipal d'Informació Escolar funciona durant tot l'any per atendre les consultes dels pares i mares de la ciutat sobre les característiques i els serveis oferts per tots els centres educatius sostinguts amb fons públics. L'Oficina també assessora sobre el nou procés de preinscripció i dóna informació sobre les zones escolars.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.